PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 286 tys. ocen
7,5 10 1 285788
7,1 61 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Anna x Kristoff

ocenił(a) film na 9

Kto uwarza że ta dwójka może być razem? Ja uwarzam że będą z sobą słodko wygładać no
napewno Anna z Kristoffem lepiej niż z Hansem.Kto chce szczęśliwego zakończenia dla nich bo ja
bardzo ;)

karolina199

Człowiek już tyle czeka i czeka,że już od tego czekania sam scenariusze wymyśla.;D

ocenił(a) film na 9
Mary_94

A mi się dzisiaj śniło że byłam na premierze serio ach oby tak było. XD

Zocha212

Oby, oby. Szkoda,że premiera nie jest już w ten piątek.;D Ale co jak co Kristoff i Anna górą!!!
Bo pomyślcie same co niby ten Hans ma Annie do zaoferowania. Kristoff jest pracowity,odpowiedzialny (przynajmniej tak mi się wydaje;D) i ogólnie wydaje się fajnym gościem. Co z tego ,że może Hans ma kupę kasy. Przecież Annie tego nie potrzeba, bo jest z królewskiej rodziny.;

Oby,oby;D Szkoda,że premiera nie jest już w ten piątek.;D Ale co jak co Kristoff i Anna rządzą!!!

Bo same pomyślcie co niby ten Hans ma Annie do zaoferowania. Anna nie potrzebuje kasy bo jest z królewskiej rodziny;D
A Kristoff t porządny gość i kropka.

Mary_94

Coś mi się dwa razy napisało;D

ocenił(a) film na 8
Mary_94

Dokładnie :D od razu jak zobaczyłam Else to ją polubiłam i wiedzialam ze bede musiala to obejrzec :D
z mojej symatii do Elsy po prostu nie chciałabym zeby zostala taka sama pod koniec filmu ;p a z Kristoffem nie bedzie, bo on z Anna (choc z początku nie pałałam do niej sympatią, przekonałam się do niej :D) stanowią idealna parę,

ocenił(a) film na 8
Zocha212

Głowy nie dam, ale wydaje mi się , że jednak będziemy mieć „zestawienie” Anna- Kristoff.

---> Na nowym zwiastunie widać ich razem trzymających się za rękę + Anna ma biało/kremową sukienkę. – fragment - 0:25 – 0:26

Ale jest to naprawdę szybki i okropnie krótki urywek materiału także jeżeli chcecie się lepiej przypatrzeć , trzeba zrobić pauzę w odpowiedniej sekundzie , mi to zajęło parę kliknięć nim zatrzymałam klatkę w idealnym momencie.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10100166924194504&set=vb.482368755113431&ty pe=2&theater

ocenił(a) film na 9
calays

Widziałam ten zwiastun ;) Fakt krótki urywek mógłby być dłuższy ale co będzie dalej dowiemy się na seansie ;)

Zocha212

Ale scena niezła. Biegną, biegną i BUM! Huehe ;)

ocenił(a) film na 9
Zocha212

Znalazłam screena dla fanów Anny i Kristoffa :)
obrazek jest spoilerem.
http://xxladybugdisney.tumblr.com/image/67267980811

ocenił(a) film na 9
elemore

O rany dzięki ;)

ocenił(a) film na 9
elemore

Kristof co to mina :D

ocenił(a) film na 9
Zocha212

Patrząc na Anne wydaję się, że coś chciała od Kristoffa (i jeszcze ten uśmiech i wydaje mi się, że może mieć też podniesione ramiona), a Kristoff ma minę jakby się zastanawiał nad czymś co mu się najwyraźniej nie podoba . :D
Rany, nie wiem jak ja wytrzymam do premiery. Już świruję i wymyślam różne teorie xD

ocenił(a) film na 9
elemore

Ja też XD CHCE PREMIERE !!!!?

Zocha212

Ja też, ja też!!!;D

ocenił(a) film na 9
Mary_94

A ja Ci powiem tyle jak nie zobaczę to umrę XD

Zocha212

Nie umieraj;) Zobaczysz. Jeszcze tylko 10 dni,albo aż 10;D

ocenił(a) film na 9
Mary_94

Ale ja już nie mogę dłużej czekać XD

ocenił(a) film na 10
elemore

SPOILER!!!

Co do sceny, w której może wystąpić ten sweet obrazek, to może to:

http://blame-it-on-the-hans.tumblr.com/post/66994061934/audio-taken-from-the-fro zen-deluxe-storybook

Scena, w której słyszymy Jonathana Groff, Kristen Bell i urocze CMOK <3
Z tego audio wynika, że Kristoff jąkał się podobnie, jak Anna, gdy spotkała Hans na tej łódce...

I taki obrazek:

http://chanelka99.tumblr.com/image/67395671692

Anna i Kristoff górą! ^_^

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

To jest po protu piękne. :D o rany, dzięki.
na tumblrze znalazłam też kiedyś scenariusz i była ta scena z pocałunkiem w policzek. :3 Jeszcze był dopisek, że to był pocałunek prawdziwej miłości. xD
Szczerze to się wkurzę jak zaserwują nam tylko buzi w policzek. ._.

ocenił(a) film na 10
elemore

Nooo... To by było trochę... No kurcze, no, za mało tego! Bo prawie do końca filmu Anna będzie się uganiać za Hansem, zanim zrozumie, ze to wstrętny oszust jest...

Dla zainteresowanych:
http://www.youtube.com/watch?v=DRTtXPFS2xQ&feature=youtu.be
piosenka, w której jest sporo scen z Anną i Hansem...

Uwaga, spojler!!!

Swoją drogą, ciekawe, jak wykombinują z tą sceną, kiedy z Anny zostanie zdjęta ta jakby klątwa... Bo czytałam gdzieś, że Kristoff zawiezie Annę do Hansa, bo pocałunek prawdziwej miłości może zdjąć klątwę, a tam się okaże, że Hans jak naprawdę Anny nie kocha... Potem jakoś akcja przeniesie się na zamarznięta jezioro (rzekę, morze, coś w tym stylu), Hans będzie chciał zabić Elsę, Anna z Kristoffem będą krzyczeć do siebie z jednego końca tego jeziora na drugi, a Anna zamieni się w jakiś lodowy posąg...

Nie wytrzymam do premiery!!!

ocenił(a) film na 8
Chanelka_2_2

Po tym nie wierze ze Hans, bedzie zły. Znacz to pewne ze nie bedzie prawdziwa miloscia Anny, ale nie bedzie zły, disney nigdy nie pokazuje w tak dobrym świetle czarnego charakteru.

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Hmm... te fragmenty są chyba z ich duetu Love is an open door.

Spoiler.

Tak, Kristoff zawiezie Anne i sobie potem pojedzie. Ona powie Hansowi, aby ją pocałował, bo tylko pocałunek prawdziwej miłości może zakończyć zimę i on nie będzie chciał jej pocałować. Nie pamiętam czemu, ale pewnie, że jej nie kocha. xD
O rany, będzie scena jak będą do siebie krzyczeć? Ja już wiem, że to będzie superurocze. XD W ogóle to Kristoff będzie wracał chyba tam do siebie i gdyby nie Sven to by nie wrócił po Anne. Bo on się jakoś hmmm... można powiedzieć, że obrazi :)
No to jestem ciekawa jak odmienią Anne z sopla lodu. :D

Ja też nie wytrzymam. I nie wiem czy dam rade sobie dalej nie spoilerować. XD

ocenił(a) film na 9
elemore

Jak nie zobaczę tego filmu to umrę XD

ocenił(a) film na 9
Zocha212

Mam podobnie, a mój tato twierdzi, że jestem nienormalna, skoro tak bajkę przeżywam. :)

ocenił(a) film na 10
elemore

SPOILER

Co do tego "krzyczenia do siebie przez jezioro" to... Zerknij na te dwa obrazki:

Anna:
http://tangleddisneyfrozen.tumblr.com/post/65741180756/in-the-gif-where-annas-ha ir-is-full-white-and-shes

Kristoff:
http://sixcatsandtwodogs.tumblr.com/post/65552676210/frozen-movie-posters-kristo ff

Może to słabo widoczne, ale przyjrzyj się dokładnie ruchom ich warg. Wniosek - Anna woła "Kristoff!", a Kristoff "Anna..."

Jakie to cudne <3
Jestem na tyle zdesperowana, że szukam francuskiej (bo we Francji premiera jest już dziś) strony, odpowiednika np. polskie zalukaj, czy coś, żeby obejrzeć chociaż trochę tego filmu... Nawet w języku, którego zupełnie nie jarzę... XD

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Serio premiera szybciej niż w Anglii ? Zawsze myślałam że najpierw jest w tym państwie gdzie tworzy się film no ale jak znajdziesz to podasz linka? PROSZĘ :3

ocenił(a) film na 10
Zocha212

Pewnie ;)
Swoją drogą, ciekawe, kiedy "Kraina Lodu" pojawi się na na play tube albo na zalukaj, bo co mi tam z jednego seansu w kinie... Ja to będę oglądać 24 h na dobę XD

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

na zalukaj pewnie szybko się pojawi po 29 listopada w wersji cam. :)

ocenił(a) film na 10
elemore

uff... to dobrze, że tak szybko... ja chcę... co ja gadam, MUSZĘ to zobaczyć... zresztą nie tylko ja, "Kraina Lodu" jest jednym z najbardziej oczekiwanych filmów roku :D

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Te obrazki są świetne. Jeszcze bardziej nie mogę doczekać się filmu. :D

Ja chyba jednak wolę poczekać na naszą wersję, aby w kinie mieć jakiś element zaskoczenia "A, tego się nie spodziewałam", chociaż sobie myślę, że to już niemożliwe. XDD

ocenił(a) film na 10
elemore

ja naturalnie nie będę oglądać całego filmu... tylko sceny, które najbardziej mnie ciekawią :D
np. to z dzieciństwa Anny, Elsy i (podobno to też będzie) z dzieciństwa Kristoffa, scenę, jak Elsa rzuca na Annę klątwę i jak Hans dostanie z pięści od Anny ^_^

Chanelka_2_2

To ostatnie chciałabym zobaczyć :DDD

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

To Elsa rzuciła klątwę na Anne? :O Tego nie wiedziałam. xD A wiesz może czemu? Albo jakieś przepuszczenia?
Też bym chciała zobaczyć jak Anna uderza Hansa :3

ocenił(a) film na 10
elemore

Cóż... Więc podobno bawiąc się magią lodu w dzieciństwie Elsa prawie zabiła Annę... Rodzice zabrali ją do trolli, do których potem zabrał Annę Kristoff, gdy po wyjściu z pałacu Elsy, gdzie siostry próbowały się dogadać, Elsa również w jakiś (nie wiem jaki sposób, może się zdenerwowała na Annę, nie wiem) rzuciła na nią tak jakby kolejną klątwę, a włosy Anny zaczęły stopniowo robić się białe... Dlatego Kristoff zabrał ją do tych trolli :)

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Aha, czyli to zrobiła niechcący raczej. :) myślałam własnie, że specjalnie. A to, że Kristoff zabrał Anne do tych trolli, bo jej włosy stawały się białe to gdzieś to czytałam, ale myślałam, że Anna ma jakieś inne powiązanie z mocą Elsy. xd

elemore

Też tak myślałam. Ale może ma :P

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Dostanie no nieźle należy mu się ;)

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Jak nie zobaczę tego filmu to chyba umrę XD

Chanelka_2_2

Cudowne, cudowne. Podpisuję się pod wypowiedzią Zochy - umrę jak nie zobaczę!

Swoją drogą, 3 grudnia mam konkurs z polaka, a wtedy wychodzi płyta z piosenkami z serialu. Widzę cudowny prezent na mikołajki :D

ocenił(a) film na 9
Crazy12

Serio wychodzi muszę ją mieć :)

Zocha212

Tak, ale z jakiego serialu? Z filmu! Gdzie ja mam głowę XD

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

UWAGA SPOILER

Anna przychodzi do Hansa po true love kiss, ale Hans mówi jej, że tak naprawdę jej nie kocha i to wszystko było fałszywe. Potem ją zostawia, żeby sobie zamarzła (przez tę klątwę). Tak było w książeczce

ocenił(a) film na 10
your_worst_nightmare

A to śmierdziel... Od początku mi się nie podobał...
Zlinczowałabym tego wypięknionego księciunia... :/

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

A ja lubię go za ten niespodziewany (dla tych co nie czytają spoilerów) zwrot akcji. Do tego ciągle żywię nadzieję, że pod koniec się nawróci.

ocenił(a) film na 10
Chanelka_2_2

Nie wiem czy to już było, ale znalazłam takie dwa obrazki :)

http://media.tumblr.com/4ebe35d9f8569ae409ce7c650ec7a8e5/tumblr_inline_msyf8suKK o1qz4rgp.png

http://media.tumblr.com/793dd4451b62ca202bf99eca55da737e/tumblr_inline_msyf8zsw1 s1qz4rgp.png

ocenił(a) film na 9
Chanelka_2_2

Faktycznie jąkał się tak samo ale to urocze cmok <3 Ach żeby było tego więcej (oczywiście między Anną i Kristoffem :)

Zocha212

Żeby było... <3

Audio oczywiście cudowne, ale że mój angielski jest kijowy, zrozumiałam tylko pierwsze zdanie wypowiedziane przez Hansa -,-
Jest na sali tłumacz? :)

Zocha212

Oni MUSZĄ być razem! <3 Inaczej film będzie tylko fantastyczny, a on musi być doskonały! ;)
Zresztą, widać, że ich do siebie ciągnie. A Hans niech spada ze swoimi zamiarami na drzewo!

ocenił(a) film na 9
Crazy12

Dobrze powiedziane niech spada na drzewo XD

Zocha212

I uzbiera jabłek, to przynajmniej głód go nie zastanie XD