jak wyżej , i pomijając lodową moc ;)
a. http://www.filmweb.pl/film/Kraina+lodu-2013-651932/discussion/%C5%81zy+przynios% C4%85+ci+wsp%C3%B3%C5%82czucie.,2491293
b. http://www.filmweb.pl/film/Kraina+lodu-2013-651932/discussion/Aparycja+Elsy+%28i +inne+aspekty+wizualne-je%C5%9Bli+Wam+si%C4%99+chce%29,2487298
Byyyło
Ale oabiście obatawiam to "że ma piosenkę i jest taka pół-mhroczna"
Jest ciekawą postacią.
A czemu?
Bo jest ciekawą postacią. :)
Oj, daleko nie zajdziesz...
Spytam się czegoś. Nie musisz odpowiadać. Ile masz lat?
Pamiętam czasy, gdy trolle jak już trollowali to robili to z finezją.
Teraz to teksty typu "papież to pedofil!!1!"
Newet jeśli to prawda (w co wątpię-przecież po pierwsze: duszę ma każde żywe stworzenie; po drugie: dusza jest wymysłem ludzi wierzących) to brak duszy nie oznacza, że człowiek jest nudny.
Taki Voldemort, na przykład...
Argument nielogiczny, idę po strzelbę antytrollową
Niestety jestem znany z dość niskiej precyzji...ale co tam! Mam 6 kulek, kiedyś trafię! :)
Lunetka by się przydała ;) Oczywiście, jeśli twoja broń nie ma wielkiego rozrzutu.
Taki dobry temat mnie ominął...
Po pierwsze, rudzi nie mają duszy i zostało to udowodnione naukowo. Dostęp do tych badań jest utrudniony przez żydowskie lobby w Ameryce (rudzi żydzi są cholernie niebezpieczni, wiadoma sprawa) więc ciężko je znaleźć w internecie.
Po drugie, nie każde żywe stworzenie ma duszę, takie kury, czy mrówki jej nie mają.
Po trzecie, bardzo smuci mnie to, że dzisiejsza młodzież nie mogąc zaakceptować poglądów drugiego człowieka wyzywa go od trolli. :(
Wiesz, wstrzymałbym się z tymi wyzwiskami samemu sprawiając wrażenie średnio ogarniętego dziecka.
Trochę kultury.
mi nie chodziło o to ,żeby cię urazić ale no serio jak nazwać bardzo dużo głupotę ludzką i człowieka co pieprzy od rzeczy ?
jak coś to przepraszam za wyzwisko.
Wolę wyjść z założenia, że żartujesz...
Ale załóżmy, że nie.
Rudzi nie mają duszy i jest to udowodnione naukowo? Jaaaasne. Aż wygogluję w wolnej chwili.
Zwierzęta nie mają duszy?
Bullszit.
Każde żywe stworzenie ma duszę(zakładają, że coś takiego jak dusza istnieje). Absolutnie KAŻDE. Kojarzysz Feanciszka z Asyżu? Spoko gość, patron zwierząt, jeden z niewielu "świętych", którzy zasługują na te miano.
To mochery zasłaniają się katechezą, która jest jednym, wielkim stekiem bzdur. W Bibli można naleść kilka mądrych teksków. A w katechezie?
Jakoś wątpię.
Zasugerowałem, że to prawdopodobnie prowokacja, bo nie wierzę, że ktoś(nawet katolik) może wierzyć w to, że "rudzi nie mają duszy"
Pisałem, że w google tego nie znajdziesz, możesz poszukać na freenecie, ale nie obiecuję, że tam to będzie.
Nie rozumiem czemu pojęcie duszy równasz do chrześcijaństwa, które jest drobniutką religijką,o której mógłbym napisać sporo brzydkich rzeczy, ale nie chcę wyłapać bana. Postać Franciszka nie jest mi obca, "miałem go" na zajęciach z historii doktryn politycznych.
I nie, nie wszystkie zwierzęta mają duszę, tak jak nie wszyscy ludzie. Jeśli chcesz o tym pogadać na poważnie to zapraszam na PW, bo tutaj nie ma chyba co liczyć na merytoryczną dyskusję, już prędzej na wyzwiska i masę "hejtu", bo ktoś ma inne poglądy niż ja (patrz: posty użytkownika paulthehuman w tym temacie).
P.S.
Przepraszam, za tak wolną odpowiedź, ale fatalnie się czuję i w miarę płynne pisanie nie przychodzi mi łatwo. :)
Naprawdę koleś... jeśli myślisz, że to, co mówisz, jest prawdą... to albo mówisz to, bo "chcesz być fajny" albo po prostu nasłuchałeś się głupot :)
Hmmm...tego się nie spodziewałem.
Pojęcie duszy równam do checheścijaństwa, bo w buddyzmie jasno powiedziane jest, że każde żywe stworzenie ma duszę( a przynajmniej tak mi się wydaje...)
Niestety nie znam szczegół innych wschodnich religii, ale podejrzewam, że jest podobnie.
Gdybyś muał chwilę, chętnie poznam Twoje zdanie na temat duszy u zwierząt.
Nie przepadam za rasistowskimi żartami, chyba że są NAPEAWDĘ dobre.
Czarny chumor to dla mnie np:
-Mamo! Widziałem babcię!
-Mówiłam, żebyś nie kopał za głęboko w piaskownicy...