PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 288 tys. ocen
7,5 10 1 288413
7,0 69 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Miałam wielkie nadzieje, co do tej bajki, premiery wyczekiwałam długo, bardzo chciałam ją obejrzeć, ale wszystko na marne, bo do dubbingu wzieli faceta który w ogóle się do tego nie nadaje. Jak i do śpiewu zresztą. Kolejna pseudogwiazda, która będzie upychana gdzie się da. Dlatego odpuszczam już na tzw. "dzień dobry"

ocenił(a) film na 8
Sasayaki

Nie wiem czy to dobry wybór. Rozumiem ogólną niechęć, ale film jest naprawde fajny. I to dla rozmaitych grup wiekowych... Oglądając raczej nie myślisz "hmmmm kto podkłada tej postaci głos?". Jeśli tak, zawsze można obejrzeć wersje orginalną, w póżniejszym czasie, ale szczerze mówiąc polski dubbing, jest świetny. Poradzili sobie. Daj mu szansę ^^. O film mi chodzi ;)

SylwiaL_n

No własnie ja zwracam ogromną rolę na dubbing. Kto podkłada głos jest równie ważne dla mnie jak charakterystyka postaci

ocenił(a) film na 8
Sasayaki

Nie przecze, głos ma znaczenie. Czasem nie da się słuchać. Polski dubbing ma jednak to do siebie, że drugoplanowe postacie powalają ^^ ten film też nie traci z powodu tej postaci ;). Szczerze, nawet nie zwróciłam uwagi oglądając, czyj to głos... Siostra mnie uświadomiła po wyjściu z kina... Może dla Ciebie obejrzenie okazałoby się jednak miłym rozczarowaniem x)

SylwiaL_n

Ja tak szczerze to myślałam, że głos Olafowi podkładał Pazura....

ocenił(a) film na 8
Lunona_2

Moja pierwsza myśl !^^ Myślałam, znam ten głos... Pazura? a potem zapomniałam, bo skoncentrowałam się na filmie... xD

ocenił(a) film na 8
Sasayaki

Ja przez długi czas omijałam filmy sci-fi, bo twierdziłam że nie lubię gatunku. Myliłam się ogromnie ^^ Jeśli film jest dobry, to jest dobry ^^ Niezależnie od aktorów, dubbingu, gatunku, roku produkcji czy producenta. A to czy uważamy film za dobry, to jest do uzgodnienia po obejrzeniu ;). Osobiście mi się podobał, polecam.Nie mam pewności czy spodoba się Tobie. Ale skoro rzeczywiście był przez Ciebie tak oczekiwany, obejrzyj xD

ocenił(a) film na 7
Sasayaki

Głos Olafa w filmie jest genialny. Mozil odwalił najlepszą robotę z całej obsady.

ocenił(a) film na 8
Thumbelina

Zgadzam się!
Mozil fantastycznie to zrobił !!

ocenił(a) film na 8
Thumbelina

Potwierdzam.

Sasayaki

Duży błąd, byłem widziałem i moim skromnym zdaniem to właśnie dubbing Mozila i ten cały jego Olaf ratują ten film.

ocenił(a) film na 9
Rudy_1976

zgadzam się Z Rudym, Olaf i jego teksty ratują cały film. Dzięki tej postaci i dubbingowi Mozila jest z czego się pośmiać:)

ocenił(a) film na 10
Sasayaki

Czesław Mozil w roli Olafa genialny moim zdaniem miał najfajniejszy teksty a zresztą bajka świetna

ocenił(a) film na 9
niewazne_1997

Zgadzam się w 100% Olaf mówiący głosem Mozila jest bezkonkurencyjny

ocenił(a) film na 10
Sasayaki

Są ludzie, którzy wyglądem i głosem idealnie nadają się na pewne role, nawet jeśli niewiele potrafią. Mozil dostał rolę życia, bo on nawet na zdjęciu wygląda jak Olaf, zresztą podobne skojarzenia miałem i mam nadal z postacią krokodyla Louisa z "Księżniczki i Żabę" - patrzę na tego gościa z wielkim brzuszyskiem i trąbką i mówię: PIOTR GĄSOWSKI! Patrzę na Ala z "Hali Zabawkowej" - "Toy Story 2" - i mówię: PIOTR GĄSOWSKI. Tylko Jarosław Boberek zawsze kojarzy mi się z kimś innym ;).

Sasayaki

Akurat polski dubbing ma większe problemy niż Mozil, który wypadł chyba najlepiej z głównej obsady (chociaż też bez szału).

Sasayaki

Mozilowi super poszło. Olaf jest słodki:)

ocenił(a) film na 7
Sasayaki

A szkoda, bo Olaf w wykonaniu Mozila to strzał w dziesiątkę. Bałwanka wcale nie ma w filmie tak dużo, ale gdy się pojawia to kradnie show, a Mozil z łatwością portretuje urok, naiwność i dobroduszność postaci. Czego by nie mówić o samym Czesławie, tu sprawdza się zadziwiająco dobrze.

ocenił(a) film na 9
Sasayaki

Ja również nie przepadam za Czesławem, nie wiedziałam, że podkłada głos. Sprawdziłam po wyjściu z kina, bo byłam ciekawa kto tak super zagrał Olafa. Aż nie mogłam uwierzyć, że to on!! Nie warto się czasem uprzedzać, polecam, bajka pięknie zrobiona.

ocenił(a) film na 7
Sasayaki

Akurat w tym przypadku wyszło mu znakomicie i postać, którą wykreował jest jednym z najjaśniejszych punktów w filmie.