Myślicie że jest możliwe ,aby w najbliższym czasie na północy Norwegii (lub innego kraju
skandynawskiego) powstał zamek z lodu wzorowany na animacji ? Według mnie byłoby bardzo
trudno coś takiego wybudować z kilku przyczyn :
-Musiałby być z lodu ,a jak wiadomo lód to nie cegły więc bardzo dużo dodatkowej pracy,
-Zwiedzanie i Podziwianie go od środka przez turystów byłoby bardzo niebezpieczne ,ponieważ
gdyby lód pękną (co jest bardzo możliwe ) cały zamek zamek zawaliłby się,
-Przede wszystkim jego budowa byłaby bardzo kosztowna (lód , sprzęt ,oświetlenie itd.) ,trudna
(jak wyżej) i niebezpieczna ,oraz trwałaby bardzo długo,
-Po ukończeniu budowy (ciężkiej pracy) na początku lata (nie wiem kiedy tam robiłoby się ciepło)
i tak by runął z powodu ciepła ,które roztapia lód ( tego nie jestem pewien,bo na północy
Norwegii chyba temperatury nie wschodzą powyżej 0 )
-Trzeba by szukać odpowiedniego miejsca na jego budowę ,uważając przy tym na łatwy dostęp
turystów do niego,
-Byłoby tam strasznie zimno ,dlatego zwiedzający musiałby mieć na sobie kilka swetrów i kurtkę
,co nie dawałoby dużego komfortu.
Jednak gdyby pokonać te powyższe przeszkody i podjąć się takiego zadania, Norwegia bardzo
zyskałby na turystyce a także zyskałaby swoją ,,wizytówkę,, ( coś jak wieża Eiffla w Paryżu :d)
Jeżeli nie wymieniłem jakiej przyczyny to przepraszam i proszę o jej wypisanie ,bo ciekawy
jestem.
Ja bym pierwszym samolotem wybrał się na zwiedzanie tego zamku gdyby ukończono jego
budowę a Wy ?
Mam dwa punkty w krainie lodu za ciekawostkię dodaną na forum http://www.filmweb.pl/film/Kraina+lodu-2013-651932/contributors
Za ciekawostkę dostaje się 2 punkty
http://www.filmweb.pl/film/Kraina+lodu-2013-651932/trivia
a to dodałem
Kilku członków zespołu produkującego film wyjechało do Quebec obejrzeć lodowy hotel, który był dla nich inspiracją w tworzeniu lodowego pałacu Elsy.
Nie jesteś sam ;) Też o tym wiedziałem. Codziennie wpisuję "Kraina lodu" i wchodzę w "Wiadomości" :D
chodziło mi bardziej o wzniesienie jakby dokładnej kopii ;) Nie oszukujmy się lodowy hotel to nie pałac :P
no w sumie to tak :D tylko jedna różnica - wielkość, a właściwie to dwie ,bo jeszcze wygląd ( ten hotel jakoś mnie nie zachęcił :P )
Każdy fan Krainy lodu dałby po dolarze i załatwione XD
...chociaż lepiej by to było wydać na kontynuację.
Disney zarabia, Disney wydaje ;) Dlatego takie pieniądze przydałoby się przeznaczyć na coś innego.
łee kontynuacja kontynuacją ale jakby nie było dobrego pomysłu to lepiej wznieść zamek :P ile ludów by tam pojechało ( zakładam oczywiście ,bo równie dobrze nikomu może się nie chcieć :P )
Koszt budowy (hotel to znacznie prostsza sprawa) + utrzymanie takiego cuda sprawiają, że cała inwestycja jest raczej nieopłacalna. Frozen nie ma takiego fejmu.
Fejm fejmem, ale - jak powiedziałem - jest to możliwe. I z dzisiejszą technologią kto wie.
a co tam zadzwoni się , zaproponuje się jednemu z nich jakiś kontrakcik i już :P ( Jack miałby takie zdolności ? )