PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651932}

Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 287 tys. ocen
7,5 10 1 287350
7,1 67 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Czy czteroipółlatek ma szansę dobrze się na nim bawić?

ocenił(a) film na 9
beakarp

Jasne że tak ;)

beakarp

Ja mam 20 lat i jutro idę na tą bajkę:)

ocenił(a) film na 10
beakarp

Standardowo. Animacja dla widzów od lat 3 do 103. ;)

ocenił(a) film na 10
akira894

powyżej 103 też, ale tyle wyciągają nieliczni.

beakarp

Film jest super, ale wg mnie ze względu na mroczność niektórych scen jest za mały.
Ja byłam z siedmiolatką i jedna ze scen bardzo ją przestraszyła, czym sama byłam zaskoczona. Szczerze mówiąc z końcówki filmu niewiele miałam, bo musiałam uspokajać dziecko. Ale to jest twój wybór.

agrest001

dzięki:) Chyba na razie sobie darujemy...

agrest001

Pewnie jak Elsa próbowała zbić tych dwóch napastników ?

kKahlan

UWAGA - NIE OGLĄDAŁEŚ FILMU, NIE CZYTAJ TEGO POSTU

Nie. Elsy się nie bała, wręcz przeciwnie, martwiła się o nią. Tu akurat zrozumiała, że Elsa nie jest zła, chociaż jej czary, zwłaszcza z tą zamiecią były trochę dla niej przerażające, tak samo scena z wilkami...
Największym problemem był czarny charakter... Tak jak dla dorosłych zabieg z Hansem jest czymś nowym, zaskakującym i świetnym w filmie Disneya, tak dla dziecka było to zbyt skomplikowane. Tak samo pojęcie miłości - dzieci cały czas wierzyły, że tylko pocałunek mężczyzny ocali Annę.

Kiedy Hans powiedział, że nie pocałuje Anny zaczęło się robić źle (ściskanie mojej ręki), a kiedy stanął nad Elsą z mieczem a Anna zamiast iść do Krissa zasłoniła siostrę i zamarzła moja mała towarzyszka dostała ciarek (dosłownie) i zaczęła płakać... bo Anna umarła. Nie rozumiała, że to nie o miłość mężczyzny tu chodzi a siostry...

agrest001

Sama się wzruszyłam :)

agrest001

Która scena?