skoro oryginał jest znakomity i wcale nie taki stary?
bo tak, ku*** skąd biorą się takie noby? jak zrobią reboot spider-mana to źle, robią już starego crow'a, też źle. The Crow był zajebisty ale nie idealny, no ok, był przezajebisty, ale kim jesteś ty i reszta idiotów, by negować to czego jeszcze nie ma, wątpliwa jakość, po czym wnosisz? wiesz jaki jest scenariusz? koncept filmu? gówno więc, wiesz ale najwięcej szczekasz.
Hmm na przykład po tym jak wychodzą inne remake'i amerykanom? To wygląda na wystarczający powód.
Wyluzuj chłopie. Za bardzo przejmujesz się rolą.
Ogarnij się i przestań oceniać oraz obrzucać wyzwiskami innych. Skoncentruj się na ocenianiu filmów a nie forumowiczów (w końcu od tego jest właśnie ten portal - do diabła)...
Wnosi to po milionie innych zbędnych rimejków.
A że będzie gówniany to raczej pewne to jest TYLKO skok na kasę.
"Po co porywać się na wątpliwej jakości remake, skoro oryginał jest znakomity i wcale nie taki stary?"
ja myślę że tylko i wyłącznie dla kasy,
a wiadomo najlepiej się zarabia na legendzie (między innymi), ja myśle że niebawem ktoś wpadnie na pomysł żeby odświeżyć trylogie Powrót do przyszłości, to tylko kwestia do dogadania, chociaż z drugiej strony przy dzisiejszej technice nie byłby to wcale taki głupi pomysł
Fakt, że Kruk jest ciągle świeży i dobrze wygląda nawet po ponad 15 latach, ten serial z Mark'iem Dacascos 'em z 98r. też był dobry, dobrze że Kruka zagra jakiś mało znany aktor a nie ktoś z tej trójki o której były pogłoski, ale tu pewnie chodziło tylko o rozgłos dla filmu czyli coś jakby kręcimy coś robimy ścieme że zagrają w nim znani aktorzy czas mija pomysł upada i biorą kogoś nowego a rozgłos zostaje, ten Ethan Peck to nie taki najgorszy wybór, jak go pomalują będzie ok, tylko obawiam że to będzie film dla nastolatków a nie tak jak pierwowzór skierowany bardziej do starszej młodzieży że tak to ujme
oryginał jest genialny, uwielbiam ten film, masz rację remake jest całkowicie niepotrzebny, pewno w ogóle go nie zobaczę żeby się nie wkur....., ale dla kasy producenci zrobią wszystko i tylko o to chodzi, bo oryginalnych pomysłów na dobre filmy jest coraz mniej :(
Pomysły są.
Jednakże kino artystyczne nie ma szans się przebić, przez marketing i księgowych z Hollywood...
Oto całkiem zgrabny short mało znanego twórcy:
http://www.youtube.com/watch?v=uy0HNWto0UY
A niech robią jak chcą, zrobili kilka sequeli to zrobią i remake, jak będzie dobry to będzie dobrze, jak będzie słaby to ludzie szybko o nim zapomną, kręcić będą bo z tego mają pieniądze, ale pierwowzoru jak na razie moim zdaniem i tak nie pobiją.
Starsza wersja jest dobra, ale myślę że można zrobić lepszą, choć na to bym mocno nie liczyła:P
Po za tym wkurzają i męczą mnie teksty "dla kasy, dla kasy", no kur... a kto robi filmy w celach charytatywnych?! Komercja też ma dobre skutki bo zachęca do robienia czegoś. To że dla kasy nie znaczy że będzie kiepski.
"wątpliwej jakości remake" - oglądałeś. że już oceniasz jakość? Ja bym się na razie wstrzymał z ocenianiem, poczekamy zobaczymy ;)
Oryginał jest przereklamowany. To po pierwsze. Po drugie, to chyba adaptacja komiksu, więc będzie kolejną adaptacją, nie remakiem. Poza tym nie wszystkie remaki są złe.
Oryginalny Kruk nie był doskonały, ale to się szykuje teraz chała jakich mało.
Zastanawiam się czy zejdą tylko do poziomu niezrozumiałego emo, czy upadną aż do zakochanego różowego hamburgera?
Szykuje się pierwszorzędny obciach.
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Ja np mimo iż jestem przeciwna większości remaków i amerykańskich kopii innych filmow, to zapewnę obejrzę ten film.