PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233385}

Krwawy księżyc

Die Säge des Todes
1981
4,5 138  ocen
4,5 10 1 138
6,0 3 krytyków
Krwawy księżyc
powrót do forum filmu Krwawy księżyc

6/10 to ocena subiektywna, ten film mial w sobie cos, co sprawilo ze mialem duza przyjemnosc z ogladania go. sa bledy, aktorstwo jest raczej w najlepszych wypadkach na 6 a w najgorszych na 2 :), krwawe efekty sa marne... fabula jest dziwna... ale to 81 rok i produkcja RFN !!! wiec mozna wybaczyc niektore rzeczy. elekroniczna muzyka [dzwieki?] przy strasznych scenach sa smieszne ale to mi sie podobalo. glowny motyw muzyczny powtarzany do znudzenia podoba mi sie choc kojarzy mi sie z romansem :)
dla fanow slasherow z lat 80ych to warto obejrzec ale wiekszosc moze miec watpliwa przyjemnosc z ogladania tego :)

ocenił(a) film na 2
kangur_msc_CM

Jestem fanem wszelkich horrorów, a slashery (zwłaszcza z lat '80) należą to mojego ulubionego podgatunku. Jednak ten film nie podobał mi się wcale. Muzyka była straszna, aktorstwo koszmarne, a sceny zabójstw okropne (za wyjątkiem odcięcia głowy, ta była w porządku :) Dla mnie ten film jest po prostu zły. pzdr ;)

ocenił(a) film na 6
Cyryn

To że jest zły, nie znaczy, że nie jest dobry :)

ocenił(a) film na 2
kangur_msc_CM

No to oczywiście maksyma, którą powinien przyswoić sobie każdy fan horroru :) Jednak czasami po prostu niektórych filmów nie da się uznać za dobre :P

kangur_msc_CM

Mam do Ciebie pytanie z innej beczki.
Jako osoba dobrze obeznana z kinem grozy, być może pomożesz mi z identyfikacją pewnego horroru.
Oglądałam go na początku lat 90. na VHS-ie jako dzieciak (nie mam pojęcia czy jest to produkcja z lat 90., 80., czy wcześniejsza, choć stawiałabym na 80').
Z filmu zapamiętałam tylko kluczowe sceny. Maniak-morderca morduje kobiety i zdziera z ich twarzy skóry. "Maski" te "marynuje" w słojach (ma ich dość pokaźną kolekcję). Pamiętam, że jedną z takich skór nałożył na własną twarz podczas ucieczki (przebrał się wtedy za kobietę).
Szukam na różnych anglojęzycznych stronach i niestety nie natrafiłam na żaden trop (produkcja jest chyba skromna i mało znana). Nie mam zielonego pojęcia jaki był tytuł tego filmu...
Być może Tobie coś świta?
Byłabym wdzięczna za pomoc.
Pozdrowienia.

ocenił(a) film na 6
south-of-heaven

Podbij do mnie jeszcze w wiadomości na priw w ramach przypomnienia, a jak nie odpiszę to po tygodniu spróbuj jeszcze raz :) uczciwie mówię, że trzeba mnie męczyć, bo mam dużo na głowi. Obecnie nic mi nie świta, ale to dla mnie wyzwanie i lubię takie zabawy, więc postaram się Ci pomóc, a mam swoje sposoby :) pzdr.

kangur_msc_CM

Dzięki za zaangażowanie w sprawę.
Wczoraj i dziś próbowałam wysłać wiadomość na priv, ale z niewiadomych przyczyn nie chciała ruszyć. Czy mógłbyś ewentualnie zostawić swój adres e-mail na moim priv'ie? Na pewno będę się przypominać, bo bardzo mnie ta zagadka nurtuje :).
Pozdr.
ps. Pewna osoba, która również poszukuje tytułu tego filmu, twierdzi, że jest on z lat 80. a na VHS-ie figurował jako "Wizja śmierci" (niestety taki tytuł w sieci nie egzystuje, więc pewnie jest nietrafiony).

ocenił(a) film na 6
south-of-heaven

A to nie jest czasem to: http://www.filmweb.pl/film/Widmo+%C5%9Bmierci-1988-98504 ?

ocenił(a) film na 6
south-of-heaven

Albo to
http://www.filmweb.pl/film/Faceless-1987-173291
?

kangur_msc_CM

Niestety, żaden z tych dwóch.

ocenił(a) film na 6
south-of-heaven

Będę szukał dalej. Jakby przypomniały Ci się jeszcze jakieś szczegóły, to daj znać.