Nie wiem skąd taka wysoka ocena tego filmu, może kiedyś był to hit, jednak dziś oglądałem go po raz pierwszy. Sceny walki i efekty są poprostu na żenującym poziomie. Dodam jednak, że muzyka zasługuje na plus. Pozdrawiam
Sceny walki były strasznie sztuczne, film jak na te czas poprostu słaby, porównując choćby do Championa.
Sztuczne, mechaniczne i niewiarygodne. Mam do tego filmu sentyment (był on jednym z ulubionych), lecz po dzisiejszej projekcji mam mieszane uczucia biorąc pod uwagę każdy detal. Cóż..
Pierwsza część czempiona była sztuczniejsza i dużo bardziej drętwa niż krwawy sport.
Wszedłem sobie specjalnie na forum krwawego sportu.Mówię,zerknę czy znajdzie się ktoś kto skrytykuję ten film.Patrzę wszystkie dobre komentarze,aż tu nagle komentarz,słaby.Oczywiście musiał znaleźć się ktoś kto go skrytykuję.Nie ma siły.
Nie czuje, bo ten film jest tandetny. Tak jak wspomniałem wcześniej, kiedyś może był dobry jak na tamte czas, lecz próby czasu nie przeszedł... Gwarantuje Ci, że jakby teraz powstał film z tak debilnymi scenami walki otrzymałby ocene 3/10. Dziekuje dobranoc i wczuwaj sie w klimat dalej. Peace.
był dobry na tamte czasy i nadal jest. po to oglądam film z lat 80 żeby właśnie się do tych czasów przenieść .
,a jak tobie brakuje efektów to sobie włącz harry'ego pottera_
Porównując ten film Harrego Pottera wykazałaś się swoją bystrością. Jeśli chcesz poczuć klimat dobrego filmu z lat 70/80 włącz sobie Ojca Chrzestnego. Filmy dużo starszy a klimat i gra aktorska jest bardzo dobra nawet jak na te czasy. Niestety krwawy sport tej próby czasu nie przetrwał i już nie będe się powtarzał. Zresztą nie mam zamiaru walczyć na argumenty z osobą co ocenia film "ludzka stonoga" na 10.
Olej91, obejrzyj Terminatora 1, spójrz na efekty porównaj do dzisiejszych produkcji i oceń podobnie jak Blood Sport. Człowieku za młody jesteś żeby skumać klimaty filmów sprzed swoich narodzin.
Wydaje mnie się że urodziłes się w 91 roku więc nie było i nie będzie Ci dane poczuć klimatu filmu który krążył na VHS-ie w latach 80-tych. Myślę też, że Olej to, gdyż każde pokolenie ma swoje racje, my mamy swoje a wy swoje.
dokładnie :)
ten kto nie wymieniał się VHS na bazarach czy z kolesiem wożącym w bagażniku kartony z filmami VHS nigdy nie poczuję klimatu tamtych czasów, filmów oraz.. czystego sentumetu do tej epoki
Dlaczego dziś fani młodego kina widza wszystko przez pryzmat efektów specjalnych ? W tym filmie efekty to nie wszystko. Musisz też zrozumieć że dla nas w tamtym okresie to były filmy które dostępne były tylko na kasetach VHS. Zapamiętaj że dla starszego pokolenia to nie tylko mordobicie ;-) Oczywiście podobnych filmów w latach 80' było bardzo dużo ;-)
Dlatego cały czas podkreślam, że oceniam przez pryzmat czasów dzisiejszych. W tamtych czasach dużo lepszych filmów wyszło, które stoją na wysokim poziomie nawet dzisiaj. Krawy sport mnie nie urzekł i tyle w temacie.
OLEJ ... Krwawy sport bardzo mi się podobał i podoba. Poproszę Cię o podanie tytułów tych "dużo lepszych" filmów o karate z końca lat osiemdziesiątych. Z chęcią obejrzę. Z góry dziękuję ...
Olejku,nie wszystko mozna oceniac "przez pryzmat",ty jestes z pokolenia teletubisiow,a inni z pokolenia gaski Balbinki,i kazdy ma inne odczucia na temat filmow z lat DAWNYCH,wiec cala klotnia na ten temat jest klotnia "o wyzszosci swiat Bozego Narodzenia etc",nigdy nie bedzie wspolnego jezyka miedzy pokoleniem z ebonitowymi aparatami telefonicznymi a pokoleniem z telefonami komorkowymi.Nastepne pokolenia OLEJA filmy oceniane wysoko przez Ciebie.
Droga Iwciu, dlatego cały czas podkreślam, że moja ocena jest przez pryzmat czasu. To inni sie spinają nie umiejąc czytać ze zrozumieniem.
Champion też miał strasznie sztuczne uderzenia więc to ty jesteś słaby to jest protoplast najlepszej napieprzanki jaka powstała . !!!! Wszystkie filmy kopiowały z tego filmu/ tak jak z wejścia smoka !!
Teraz do filmów akcji o sztukach walki biorą ekspertów w tej dziedzinie tj Scott Adkins który zagrał w Championie 2 i 3 i odmienił ten film bo
Champion jest dużo słabszy.
Krwawy Sport był klasykiem lat 80 teraz taki film by nie przeszedł a napewno nie z aktorem który nie umie walczyć dlatego już nie nagrywają filmów tego typu. Teraz rządzą "Championy" "Ong Back 1 i 2" "Ip Man" "Blood and Bone"
Chodź oczywiście JCVD jest ważną postacią kina akcji i cenię go za jego filmy.
Ha-ha co ty za bzdury napisałeś ale ok . To jest tylko i wyłącznie zasługą efektów specjalnych a nie umiejętności a założę się że JCVD więcej umie niż oni .
Ha ha aleś urwał kolo. Co ty gadasz? Teraz niestety muszę cię zniszczyć:(
Scott Adkins to absolutny mistrz wschodnich sztuk walk. Ma na swoim koncie 5 czarnych pasów w najważniejszych kategoriach: wushu, taekwondo, kick-boxingu, judo i jiu-jitsu.
JCVD walczył w turniejach europejskich karate amatorskiego.
"To jest tylko i wyłącznie zasługą efektów specjalnych a nie umiejętności" Tak? To zobacz jeden z treningów Scotta Adkinsa
http://www.youtube.com/watch?v=vRbGD1XQfBM
Na przyszłość radzę nie wypowiadać się na tematy o których nie masz pojęcia.
No i co z tego my nie mówimy o prawdziwej walce tylko o filmach akcji.
Ten krótki filmik pokazuje umiejętności Scotta. A poza tym 5 czarnych pasów o czymś świadczy.
I nic tutaj do rzeczy nie mają efekty specjalne. Nie obsadzisz w roli wojownika kogoś kto kompletnie nie umie walczyć.
Do tego trzeba mieć umiejętności a efekty specjalne są tylko dodatkiem i podnoszą efektowność filmu a nie mają wpływu na umiejętności których się albo ma albo nie ma.
O czym Ty gadasz w ogole? Krwawy Sport to najlepszy film jesli chodzi o realizm walki jaki dane mi bylo ogladac.
Musisz wiecej poogladac MMA, boksu, poogladac Muhammada Alego, Tysona Fury'ego, Jona Jonesa, Andersona Silvę, itd, itp to możę zczaisz o czym mówię.
Podaj mi filmik z Bloodsport i podaj mi momenty w ktorych jest on nierealistyczny. Czekam