nie było to wprost powiedziane ale czy nie uwazacie ze sprawcą smierci Shingo Tanaki był Chong
Li na kumite poprzedzającym to w którym brał udział Frank Dux, w koncu w jednym z fragmentów
mamy opoiewieść o tym, jak to Chong Li zabił jednego z swoich przeciwników kopiąc go w krtań.
Wiem ze w tym filmie akurat fabuła jest na drugim planie ale tak mnie to zastanowiło :)
Ciekawy wątek poruszyłeś! Myślę, że Twoje Spekulacje są jednak wiarygodne dla innych i co ważne, przekonujące! Bo dla mnie są i to bardzo.
Co do wątku powyzej to oglądałem Krwawy Sport wielokrotnie, i ta sytuacja też mnie od pierwszego razu zastanawiała! Śmierć "przyszywanego brata" Van Damma była dla mnie na początku zaskakująca(mogli by zrobić tak, że obaj by pojechali na turniej, i Tanaka na oczach Franka Duxa by zginął - było by ciekawie i dramatycznie). Wiem, zek opiąc kogoś w krtań można zabić, bo wtedy narządy oddechowe przestają funkjonować w normie. Ciekawy jestem również postaci prawdziwego Franka Duza, na którym opirał się ten film, i dzięki niemu Jean-Claude zyskał ogromna sławę wśród fanów!
Frank Dux do dzisiejszego dnia budzi wiele kontrowersji - ten prawdziwy. Z tego co wiem to wiem sporo osób podważa wyniki jakimi sie szczycił, ponieważ nikt nie był w stanie ich potwierdzići, poza samym zainteresowanym, jest pare materiałów o tym ja youtube. Jeśli już ktoś opowiadał o jego nadludzkich umiejętnościach to był podejrzewany o to że Dux go przepkupił..
W samym "krwawym sporcie" mamy duzo niedopowiedzen i dziur w scenariuszu ale to absolutnie mu nie szkodzi:) i z tą smiercią shingo mogło być tak jak napisałem powyżej, ale kto wiec co scenarzysta miał na mysli:)