PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89044}

Krwawy sport

Bloodsport
1988
7,2 49 tys. ocen
7,2 10 1 49480
6,2 19 krytyków
Krwawy sport
powrót do forum filmu Krwawy sport

pytanie

ocenił(a) film na 10

nie było to wprost powiedziane ale czy nie uwazacie ze sprawcą smierci Shingo Tanaki był Chong
Li na kumite poprzedzającym to w którym brał udział Frank Dux, w koncu w jednym z fragmentów
mamy opoiewieść o tym, jak to Chong Li zabił jednego z swoich przeciwników kopiąc go w krtań.
Wiem ze w tym filmie akurat fabuła jest na drugim planie ale tak mnie to zastanowiło :)

ocenił(a) film na 10
sharky86

Ciekawy wątek poruszyłeś! Myślę, że Twoje Spekulacje są jednak wiarygodne dla innych i co ważne, przekonujące! Bo dla mnie są i to bardzo.
Co do wątku powyzej to oglądałem Krwawy Sport wielokrotnie, i ta sytuacja też mnie od pierwszego razu zastanawiała! Śmierć "przyszywanego brata" Van Damma była dla mnie na początku zaskakująca(mogli by zrobić tak, że obaj by pojechali na turniej, i Tanaka na oczach Franka Duxa by zginął - było by ciekawie i dramatycznie). Wiem, zek opiąc kogoś w krtań można zabić, bo wtedy narządy oddechowe przestają funkjonować w normie. Ciekawy jestem również postaci prawdziwego Franka Duza, na którym opirał się ten film, i dzięki niemu Jean-Claude zyskał ogromna sławę wśród fanów!

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Frank Dux do dzisiejszego dnia budzi wiele kontrowersji - ten prawdziwy. Z tego co wiem to wiem sporo osób podważa wyniki jakimi sie szczycił, ponieważ nikt nie był w stanie ich potwierdzići, poza samym zainteresowanym, jest pare materiałów o tym ja youtube. Jeśli już ktoś opowiadał o jego nadludzkich umiejętnościach to był podejrzewany o to że Dux go przepkupił..

W samym "krwawym sporcie" mamy duzo niedopowiedzen i dziur w scenariuszu ale to absolutnie mu nie szkodzi:) i z tą smiercią shingo mogło być tak jak napisałem powyżej, ale kto wiec co scenarzysta miał na mysli:)