PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614994}

Kryptonim: Shadow Dancer

Shadow Dancer
2012
6,0 6,0 tys. ocen
6,0 10 1 6019
6,2 4 krytyków
Kryptonim: Shadow Dancer
powrót do forum filmu Kryptonim: Shadow Dancer

10/10 REWELACJA

ocenił(a) film na 10

Bardzo rzadko oceniam film na 10,ale w tym wypadku ta ocena jest jak najbardziej zasadna.Uwielbiam kino rodem z Wysp,a szczególnie o takiej tematyce i ten film spełnił moje oczekiwania.Na wstępie moich wywodów słówko do ludzi,którzy się zawiedli na tym filmie i marudzą,że to był nudny thriller.Ludzie ten film to nie jest żaden dreszczowiec rodem z Hollyłódż,tylko solidny dramat.Obraz ten trzyma poziom od pierwszych mocnych scen.Film jest bardzo dobrze zagrany,chyba jedna z lepszych ról stonowanego Owena,a aktorka odtwarzająca główną rolę rewelacyjna(tak z urody bardzo przypomina naszą Annę Gzyrę).Na plus zdjęcia,muzyka i scenografia,bardzo dobrze ukazany Belfast tamtych czasów.Film trzyma widza w napięciu i emocjach do samego końca,widz nie raz zadaje sobie pytanie jak ja bym postąpił na miejscu głównej bohaterki?Zaskoczyło mnie również zdemaskowanie "Shadow Dancera" nie wpadłem na ten trop.Kilka scen jest z najwyższej półki i pozostanie w pamięci na długo,jak te z pogrzebem,rozwijaniem folii i jej zwijaniem,czy końcówka z matką myjącą szklanki.Brawo również za zakończenie.Pięknie nie po Hollyłodzku.Polecam.

kleju30

Czytając twoją opinię mam wrażenie, że ktoś cię zmusił do jej napisania :D
Oglądałem dużo dobrych filmów (w tym także dramatów), ten zdecydowanie do nich nie należy.
No ale jak to się mówi każdy ma prawo do swojego zdania więc niech ci będzie.