Wyobraź sobie chętnych na stołek. Spójrz na nich, a potem spójrz na premiera, spójrz na nich i z powrotem na niego. Mam mieszane uczucia ale...
A Shadow Dancer jest nieco intrygujący.
No to wiadomo, że każdemu chodzi tylko o stołki, a nie o dobro kraju. Dobra, w końcu Neuromer pytał o premierę filmową :)
Mamy już recenzję - jasna strona sprawy. Premiery filmów nie-kasowych są mocno opóźnione, na dvd lub nie ma takich - ciemna strona sprawy premiery.
:(
Niektórym ciężko pogodzić dobro kraju z dobrem rodziny lub własnym. Z reguły to najsilniejsi idą na szczyt. Nic niezwykłego, nie tylko u nas tak jest.
Premiera światowa 24 sierpnia 2012 / http://opium.org.pl/2012/06/07/shadow-dancer-zwiastun/
film miał już premiere na festiwalu w cannes, a wczoraj można było go obejrzeć na festwialu filmowym Dwa Brzegi w Kazimierzu. tak ze moderatorzy otwórzcie opcje głosowania:)
Miałam przyjemność wczoraj obejrzenia tego filmu na premierze na Festwialu Dwa Brzegi. film jest mało dynamiczny ale bardziej refleksyjny i intrygujący świetnie pokazuje uczucia. jest też wiele scen zaskakujących i wzbudzających skrajne emocje. Moja ocena jest subiektywna ponieważ moi znajomi którzy byli ze mną ocenili go nieco gorzej. jedno jest pewne trzeba się wczuć w ten film by zrozumieć wszystko i móc go dobrze odebrać. Polecam!
Clive Owen sie nie popisał, ale na szczeście nie ma go tam duzo. Rola glówenj bohaterki bardzo refleksyjna, subtelna, no i ciekawe rozwiązanie akcji:) Fakt tempo bardzo nierówne, ale mimo wszystko film nie nudził.
mi tez film sie podobal. fajna odskocznia od robionych na jedno kopyto produkcji z holywoodu.
mam do was pytanie bo jednej rzeczy nie zrozumialem.
po aresztowaniu glownej bohaterki pokazuja jej akta w ktorych jest napisane ze jej brat zginal od broni ira.
czy bylo to sfalszowane zeby sklonic ja do wspolpracy?
czy moze rzeczywiscie zablakana kula ira zabila chlopca?
i czy rodzina przystapila do ira p osmierci chlopca czy juz wczesniej i ojciec juz tam dzialal?
jak myslicie?
czy byla o tym mowa w filmie bo nie zlapalem tego?
pozdrawiam