Kryształowe dziedzictwo

Die Kristallprinzessin
2002
5,8 64  oceny
5,8 10 1 64
Kryształowe dziedzictwo
powrót do forum filmu Kryształowe dziedzictwo

zapowiadal sie ciekawiej

troche to dla mnie smutne, ze dziewczyna tak szybko pogodzila sie ze smiercia ukochanego... ze wszystkim tak blyskawicznie zmienialy sie nastroje milosne...

ech.. moze jestem zbyt staroswiecka..?

zahira

Nie jesteś zbyt staroświecka. Film był faktycznie delikatnie mówiąc dziwny. Dziewczyna zdecydowanie zbyt szybko pogodziła się z śmiercią ukochanego, na jego matce w ogóle jego śmierć nie zrobiła wrażenia, zresztą tak jak na całej rodzinie. Wszystko działo się tak, jakby wczesniejsze wydarzenia nie miały w ogóle wpływu na całość. Nie mówiąc już o tym, że ten detektyw zadziałał w ekspresowy sposób...
Obejrzałam ten film do końca, ale raczej go nikomu nie polece. Nie ma po co go oglądać. Jak w wielu filmach jest tutaj wszystko przewidywalne, tyle że w tym dodatkowo to wszystko jest takie... nienormalne??

ocenił(a) film na 3
zahira

Bardzo średni film...Bohaterowie uzywają ciekawego słownictwa: co to jest "zapachajdziura"?

Stokrotka_9

To miało chyba oznacząć kogoś na pocieszenie. Nie znam dobrze niemieckiego, ale nie zdziwiłabym się, gyby to było kolejne dzieło, perełka polskich tłumaczy ;)

ocenił(a) film na 3
zwijezda

A ja myślałam, że po 'Wirującym seksie" więcej takich "perełek" już nie będzie;) "Zapchajdziura" - jak dla mnie hit sezonu :/

ocenił(a) film na 4
zahira

Rzeczywiście wszyscy tam się bardzo szybko pogodzili ze śmiercią tego "księcia". Dziewczyna, rodzice, dziadek a przecież to byl ich jedyny syn. Bardziej się przejęli, że firma nie ma spadkobiercy.

ocenił(a) film na 4
zahira

Rzeczywiście wszyscy tam się bardzo szybko pogodzili ze śmiercią tego "księcia". Nie tylko dziewczyna ale też dziadek no i rodzice a przecież to byl ich jedyny syn. Bardziej się przejęli, że firma nie ma spadkobiercy.

Martus_2

jakos tez specjalinie ona nie rozpaczala ze wyszla za mąż za swojego brata. i jeszcze chciala z nim uciec. ble...