Krzyżowy ogień

Assassination Games
2011
6,6 10 tys. ocen
6,6 10 1 10414
5,0 2 krytyków
Krzyżowy ogień
powrót do forum filmu Krzyżowy ogień

Mega ! :)

użytkownik usunięty

Myślałem że już nie doczekam sie żadnego hitu z udziałem Van Damme , zwlaszcza po jego ostatnich produkcjach , ale ten film , poprostu ścioł mnie z nóg , jest napięcie , jest akcja , nawet uroniłem pare łez ... ta końcówa , w tym kościele , jak zapalił dla niej świeczke "żeby zapalił świece po mojej śmierci" ... film jest świetny , polecam wszystkim fanom Van Damme , nie ma wprawdzie mega dużo scen walki , ale film zrobiony z głową , hit na miare starych dobrych np. Uniwersalny Żołnierz czy Nieuchwytny Cel :)

użytkownik usunięty

Wlasnie to samo mam...Ale jak widac w innych postach, ludziom nie sposob dogodzic.Tzn. maja chyba male wyrobienie w tym temacie bo,gdy film jest plytki-krew zalewa ekran,a przez godzie biega banda troglodytow,co tlukac sie nie wiadomo po co i w imie czego,to jest dobrze..Jak film ma''drugie dno'',i nie ma latwych rozwiazan,a do tego nie ma"momentow"to bee.Oczywiscie Film akcji rzadzi sie swoistymi prawami.Ale to nie znaczy,iz ma byc tylko dla tepych i infantylnych...W dobie co raz wiekszej komercji/papierkiem lakmusowym poziom filmow i ocen Oscara/ kazdy film ,zmuszajacy do myslenia jest sukcesem.Nie czarujmy sie ale bedzie gorzej.Van Damme jak piszesz nie zachwycal ostatnio.A ze go lubilem,denerwowalo mnie to,ze bierze udzial w kiczowatych gniotach.Mysle,ze ten film obronil sie i za kilka lat,w dorobku V.Damme zajmie wysokie miejsce,oraz,ze bedzie o nim lepsze zdanie.
P.s.smutne...lecz OGOLNIE wiele blednych ocen wynika z tego ,ze mlodsze pokolenie wychowywane juz na gniotach,poprostu nie ma wiedzy,czym jest dobre,wartosciowe kino.Bombardowani "Pajakiem 5", "Hannibalem 8" czy "Senny Drakula/Reaktywacja" ))) wymagaja specjalnej troski,wiec nie ma co sie na nich gniewac...Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8

Zgadzam się w 100%!

ocenił(a) film na 6

Podbijam ,podbijam!
Nie jestem zwolennikiem Van Damme, ale ten film jest chyba jednym z najlepszych w jego karierze. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Za cholerę bym nie przypuszczał ,że można zrobić tak dobry film dvd. Ostatnio to samo dziadostwo miałem nieprzyjemność oglądać nie tyle z nim co z aktorami akcji ze starej gwardii. Brawa się tu zasłużenie należą przede wszystkim twórcom.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

Zgadzam sie !( SPOKO JEST TEN FILM ) 7/10 - i mam nadzieje , ze JCVD nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w swojej karierze , a ten film rodzi nadzieje , ze wróci do dobrego kina. Jak dla mnie LWIE SERCE najlepszym jego filmem.

kakojek

Maksimum Ryzyka the best , kwintesencja kina akcji .

ocenił(a) film na 7

Ja też tam specjalnym zwolennikiem Van Damme'a nie jestem. Zawsze wolałem bardziej Stallone'a, Schwarzenegera czy nawet Snipesa. Nie lubię "Double Impact" ani "JCVD", ale tutaj bardzo fajnie się Van Damme sprawdził. Ma klasę, styl i świetnie wypadł w roli zabójcy. Nie przesadzał ze swoim wyobcowaniem, nie kozaczył za bardzo, a przy tym cholernie niebezpieczny i groźny był.

Aczkolwiek i tak z filmem dla Adkinsa się zapoznałem, którego ogólnie super lubię, a któremu kiepskie, trzecioplanowe role dają. Tym bardziej fajnie, że tutaj jest jedną z głównych postaci, a z Van Damme'em tworzy rewelacyjny duet. Może faktycznie nie ma bardzo dużo scen akcji, zwłaszcza jak na ten gatunek, ale zgadzam się, że zrobiono film z głową i dodatkowo z fajnymi postaciami oraz rozsądnym scenariuszem. Warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 7
Roy_v_beck

Bo Ty jesteś zapewne urodzony gdzieś około 1990, zgadza się ? :)

ocenił(a) film na 7
mc_aural

W sumie tak. A jak to się ma do sprawy?

ocenił(a) film na 7
Roy_v_beck

W dużym skrócie napiszę tylko, że gdybyś urodził się jakieś 10 lat wcześniej "lubiłbyś" Vana co najmniej tak samo jak lubisz Adkinsa. To raczej pewne a w każdym razie bardzo prawdopodobne ;)
Ale polecam Ci zapoznanie się z filmografią JCVD, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie, chociaż niektóre jego filmy, głownie stare, mogą być dla Ciebie nie do przyjęcia :)

ocenił(a) film na 7
mc_aural

Właśnie po "Podwójnym uderzeniu" odechciało mi się sprawdzać jego stare filmy, strasznie mi się nie podobał. Znam jego nowsze niektóre, jak "Uniwersalny żołnierz" czy "Legionista", ale za takie przyzwoite, nie żadne wybitne je uważam. Schwarzeneggera i Stallone'a o wiele bardziej lubię. No ale Sly miał zdecydowanie bardziej udane lata 90-te, Arnold w sumie też.

ocenił(a) film na 8
mc_aural

Ja jestem z 93 i co? Uwielbiam Van Damma. Dla mnie on jest najlepszym aktorem pod słońcem.

ocenił(a) film na 10
mc_aural

Ja rowniez jestem 90 rocznik i co ?! Van damme to moj idol jak i scott Adkins!!!

ocenił(a) film na 5

Mega KLAPA!
Budżet 8 milionów.Dochód z filmu 3 miliony.

Tak film bardzo dobry i mam nadzieje ze bedzie wiecej takich z jego udzialem

ocenił(a) film na 8

Film dobry, jak dla mnie trochę za mało JCVD, ale ujdzie, daje nadziejena dobre filmy z Van Dammem.

malysz369

godny polecenia a nie byłem pewnien czy go oglądac bo tych durnych komentarzach gówniarzy co tu wypisuja....

ocenił(a) film na 8

Tak jest to jest Van Damme ze starych dobrych czasów( Nieuchwytny cel,Wykonać wyrok)
Myslałem że z ta laską tego burdelarza będzie podobnie jak w Leonie a tu nie
Film nieprzewidywalny co jest na bardzo duzy plus 8/10

Czy jest ktos wstanie mi powiedziec tyt kawałka ze sceny w pokoju z prostytutkami ?