chociaz lubie van damme i adkinsa to ten film jest padaczny, zamulony i nie polecam go ogladac 1/10, zeby obnizyc srednia na ktora i tak nie zasluguje... 6,4? kto to ogladal
Ty chyba nie oglądałeś zamulonych filmów akcji. Ja wiem nie ma co pięć minut ''bijatyk'', strzelanin i wybuchów i już wieje nudą. Ten film ma przede wszystkim jakiś sensowny scenariusz i brak w nim kilometrów bzdur, niedorzeczności i nielogiczności.
Ale każdy ma prawo do swojej oceny. Natomiast nie rozumiem jak ktoś mściwie specjalnie zaniża ocenę bo jest niby, za wysoka?
Oglądnij sobie ''G.I.Joe - Czas Kobry'', który ma 6.2 ocenę. Tamten film to dopiero nieporozumienie, ale jest to wszystko czego brakuje akurat temu filmowi.
ale g.i. joe to bardziej fantastyka, komiks niz typowa sensacja - polecam ci Safe House
G..Joe to żadna fantastyka. Oglądałem to dopiero kilka dni temu i potrafię rozróżnić fantastykę ,gatunku, któremu sporo można wybaczyć, od typowego filmu akcji z elementami sf (a to już co innego), który nie wiadomo tak na prawdę dla kogo jest przeznaczony? Czy dla miłośników ciągłego naparzania na grach komputerowych?
Tamten film nie trzyma się kupy, a efekty specjalne są tanie jak niektóre produkty w Biedronce. Na temat idiotycznego łamania praw fizyki nie będę już nawet pisał.
Co do ''Safe House'' ,to mam zamiar iść na to do kina, bo w moim prowincjonalnym miasteczku ,dopiero to za niedługo będą grać. Lecz jeśli chodzi o ten film to jak ''bodzi didzi'' ,ale niedawno oglądałem właśnie produkcję klasy nawet nie B, a chyba C z Seagalem ''Żądza śmierci'' i to jest dopiero masakra. Zapasiony Seagal pokładający wszystkich wokół jak zapałki. Zresztą większość sekwencji nadrabia za niego ruchoma kamera, bo chyba sam już nie daje rady :)
pozdro
Gościu G.I. Joe to genialny film 10/10. I to jest właśnie film fantasy a nie akcji. Przepełniają go efekty specjalne, a sama akcja dzieje się w przyszłości. same nano-cośtam, bajerancka broń, skafandry wzmacniające mięśnie i latające obiekty to obrazują.
Cieszę się ,że Ci się ten badziew podoba, ale dla mnie to muliste dno. Poza tym jak już pisałem to żadna fantastyka. Oglądałem już wiele w tym gatunku i wiem co mówię, ale kłócić się nie zamierzam. Podejrzewam, że nawet gdybym miał 12 lat to by mnie takie dziadostwo brzydziło. Są granice wszystkiego, a w tym filmie są one ostro przekroczone na jego niekorzyść.
Zaznaczam, że w temacie ,który kiedyś założyłem tylko niektóre z rzeczy, które mnie w nim dobijają zostały przeze mnie wymienione. A i jeszcze jedno. To nie tak, że ja nie lubię odmóżdżyć się takim kinem, ale tym twórcy śmieją się w twarz widzowi.
http://www.filmweb.pl/film/G.I.+Joe%3A+Czas+Kobry-2009-451059/discussion/Ka%C5%B Cdy+czego%C5%9B+%C5%BCa%C5%82uje,1944186
pozdro
Sam jesteś zamulony bartlomiej1985 film jak na film akcji był bardzo dobry. Zgadzam się z wypowiedzią djrava77. Wykorzystano w nim inne schematy niż w praktycznie większości filmów akcji ,mnie nawet trochę zaskoczył. A co do oceny dałeś 1/10, to ja żeby podwyższyć daje 10/10. Wolę tego typu film niż avatara -typową bajeczkę dla dzieci ,która za efekty specjalne ma 7,6.
ty siermiego internetowy!!! jak może się podobać tak kretyński film?! rozstrzelać w pi zdu wszystkich!
Ode mnie też. Historia nie jest epicka jakaś, ale faktycznie lepsza niż standardowa zemsta za śmierć jakiegoś członka rodziny, kilka fajnych zwrotów akcji, do tego dobre postacie, giną drugoplanowi bohaterowie i to całkiem gęsto. G.I. Joe to inne mimo wszystko kino akcji, chociażby dlatego, że tam te elementy fantastyczne są i wielokrotnie większy budżet.
Kiedyś pisałem o takich jak ty którzy zamiast oceniać film to tak naprawdę nie oceniają filmu tylko tak jak ty napisałeś "1/10 zeby obnizyc srednia na ktora i tak nie zasluguje..."po co takim razie zakładasz tutaj profil jeśli starasz się tylko zaniżać średnią filmu,gdybyś tego nie napisał zrozumiałbym że niepodobał ci się ten film ale pisząc to udowadniasz że takich jak ty jest wielu którzy nie mając pojecia jak ocenić film walą po 1 by jak ty to ująłeś obniżyć średnią pewnie dobremu filmowi dajesz 10 a słabemu 1,myśle że tobie wystarczyła by skala od 1 do 2.