PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=851885}

Krzyk

Scream
2022
6,1 22 tys. ocen
6,1 10 1 22161
6,9 53 krytyków
Krzyk
powrót do forum filmu Krzyk

Kirby...

ocenił(a) film na 9

ŻYJE! <3 Wierzyłem w to od samego zakończenia 4 części i przez lata nigdy nie zwątpiłem! Gdy Richie ogląda coś ze Stab na youtube po bokach wśród odnośników znajduje się między innymi wywiad z "ocalałą Kirby Reed" oficjalnie tym samym potwierdzając po latach los postaci, jako że jest to moja ukochana postać z 4 części i jedna z najukochańszych ogólnie w serii to ten fakt cieszy mnie niesamowicie, jako że przeżycie Kirby zawsze było w zamiarze Wesa, tym bardziej mnie to uszczęśliwia!

ocenił(a) film na 7
Rrouge

Tak. Ale jednak moj ulubiomy boharer zginal. Smutno

ocenił(a) film na 9
Monik79

No z tym się muszę zgodzić, poryczałem się na tej scenie D:

ocenił(a) film na 7
Rrouge

Nie byłeś jedyny! Nie sądziłem, że będę kiedykolwiek ryczeć na horrorze :)

ocenił(a) film na 7
Rrouge

Ja też płakałam, mam wielki sentyment do te serii, na każdej części byłam w kinie, no, cóż, widać na zżyliśmy się z bohaterami.

ocenił(a) film na 6
Rrouge

Mnie się łezka w oku też zakręciła, a widziałem już wiele...szkoda wielka szkoda, że go usmiercono.

ocenił(a) film na 6
Monik79

Kto zginął ?

ocenił(a) film na 7
Czara_Ognia

Dewey

ocenił(a) film na 10
Rrouge

Nawet nie zauważyłem! Super że przeżyła.

ocenił(a) film na 7
michi468

A zauważyliście, że Neve Cambell w ogóle się nie starzeje:). Pięknie wygląda, szkoda, że tak rzadko można oglądać ją w filmach, ona chyba skupiła się na grze w teatrze.

ocenił(a) film na 8
Monik79

Wszyscy świetnie zagrali. Ryczalam jak bóbr po scenie w szpitalu. Widać było mocne skupienie się na tej scenie by im się udała. No i końcówka niesamowita bo było zaskakująca

ocenił(a) film na 7
joan19

Tak, pierwszy raz płakałam na horrorze, ale czy "Krzyk" to tak naprawdę typowy horror? Chyba nie.

ocenił(a) film na 9
Monik79

To slasher :) podgatunek horroru.

ocenił(a) film na 7
Rrouge

Wiem, może ja nie odbieram rej serii jako typowego horroru.

ocenił(a) film na 6
joan19

Scena w szpitalu była dobra do momentu w którym dowiedzieliśmy się z czyjej ręki poniósł śmierć bohater. Wzrost, siła, waga wskazywały na walkę mężczyzn.

ocenił(a) film na 7
Krizer

Tak, ja się domyśliłam już, kto jest zabójcą, trudniej było wytypować drugiego mordercę.

ocenił(a) film na 8
Monik79

Wiedziałem że mordercą jest ta dziewczyna po scenie w domu stuarta. Przypadkowo mieszka w jego domu? :)

ocenił(a) film na 7
Krizer

Też byłam zaskoczona, celowy zabieg czy niedopatrzenie twórców?

ocenił(a) film na 8
Krizer

Fakt, ten sam zarzut pasowałby do drugiej i czwartej części. Krzyki przeważnie olewały kwestie wzrostu i siły osoby pod maską

ocenił(a) film na 10
Monik79

Neve Campbell jest super, zawsze była i będzie super. Jednak w tej części chyba najbardziej podobała mi się gra Jeny Ortegi.

ocenił(a) film na 8
Monik79

Tak! Ona za chwilę będzie miała 50 lat a wygląda niesamowicie świeżo i pełnie na buzi,

ocenił(a) film na 10
Rrouge

Też mnie ta wiadomość ucieszyła. Liczę , że to jakaś zapowiedź , że Kirby powróci w 6 części , która już została zapowiedziana

ocenił(a) film na 8
Rrouge

https://bloody-disgusting.com/movie/3714634/kirbys-back-hayden-panettiere-will-o fficially-reprise-the-fan-favorite-character-in-scream-6/ ;)

ocenił(a) film na 9
caroskar

Tak, już to zobaczyłem wczoraj :D i bardzo mnie to ucieszyło <3