6,8 5,7 tys. ocen
6,8 10 1 5736
Krzysztof
powrót do forum filmu Krzysztof

D N O

ocenił(a) film na 2

Obejrzany na festiwalu Młodzi i Film. Płytki i nudny, pozbawiony jakiegokolwiek mocnego
punktu, brak klimatu, słaba gra aktorstwa, zawód na całej linii. Rozumiem, że scenariusz był
ograniczony faktami, ale jeżeli to ma być argument na wytłumaczenie, dlaczego wydarzenia
rozwijają się w tak beznadziejnie nudny sposób, to po co w ogóle brać się za taką historię.
Chyba, że to czysta komercja, bo przy odpowiedniej promocji w TVN parę milionów telewidzów
będzie chciało obejrzeć smutną historię Krzysztofa O. Jeżeli to jest kierunek rozwoju naszej
kinematografii, to cieszę się, że już praktycznie omijam polskie filmy szerokim łukiem. 2/10,
mogę pokusić się o uznanie dla reżysera za podjęcie tego kontrowersyjnego tematu, ale film jest
tak słaby, że i tak zamieszania nie wzbudzi.

jestrab

Co do poziomu - nie ustosunkuje się; powiem tak..... sprawa Krzysztofa O jest na tyle świerza oraz co dla mnie ważniejsze - PRowo rozdmuchana że :
-nie jestem w stanie oglądać kolejej konferencji p.Olewnik-Cieplińskiej
-nie jestem w stanie oglądać kolejej konferencji KOGOKOLWIEK związanej z tą sprawą
-do czasu wyjaśnienia roli pana K. /sąd/-także i o jego problemach nie chce słyszeć
-ergo - nie obejrze tego filmu albowiem - PRZY CAŁYM SZACUNKU DLA LUDZI- żygam sprawą Olewnika
....ale w Polsce ceni się tani teatralizm i wielkość gestów więc TVN trafi na bank w target...kasa z reklam poleci.

ocenił(a) film na 8
celt74

Z jednej strony macie rację. Współczuję rodzinie Olewnika przeżyli i nadal z pewnością przeżywają koszmar i ciężkie chwile. I to w świetle mediów. Ale z drugiej strony jeżeli to prawda, że policja źle prowadziła śledztwo. To może w końcu się ktoś kompetentny weźmie się za tę sprawę i niech ktoś w końcu wyjaśni. Bo moim zdaniem nasze państwo - Polska jest winna rodzinie powiedzenie prawdy - kto i dlaczego zamordował Krzysztofa.

ocenił(a) film na 10
Karolina_24

Ludzie tu nie chodzilo o jakas denna gre aktorska tylko o sam fakt,to wydarzylo sie na prawde wszyscy mieli wyjebane na to ze mlody czlowiek byl uwieziony kazdy chcial tylko kase, przekupili bank,chcieli odrazu odkupic od olewnika jego dobytek wszystko krecilo sie w okol kasy bo ludzie dla kasy zrobia wszystko,i to jest tak ze ludzie sa gorsi od zwierzat i zycze takim ludziom zeby ich im sie kurwa stalo gorzej.

ocenił(a) film na 7
darija_23

brak klimatu .. a muzyka??

ocenił(a) film na 3
Klubbe

Kiepski film. Praktycznie pozbawiony plusów. Poziom gry aktorkiej i realizacji nie odbiega od najgorszych TVN owskich seriali typu MAJKA czy BRZYDULA. Dramat rodziny Olewników niewątpliwie zasługuje na dużo lepszą historię.

holstensa

Nie zgadzam się, film zaskakująco dobry, poprawna gra aktorska i rzetelne ( choć fabularne ) przedstawienie tej tragedii. Porównywanie tego dobrego filmu fabularnego o prawdziwych tragicznych wydarzeniach do tandetnych seriali typu brzydula, majka jest głęboko niesprawiedliwe i bezpodstawne -_-
holstensa oceniam twoją prowokację na 1/10 :)