PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527347}

Kubuś i przyjaciele

Winnie the Pooh
2011
7,3 19 tys. ocen
7,3 10 1 18946
6,9 11 krytyków
Kubuś i przyjaciele
powrót do forum filmu Kubuś i przyjaciele
jestemtwoimojcem

Możesz przypomnieć jak wyglądał, bo go nie kojarzę?

doliwaq

Gofer (ang Gopher) pojawił się pierwszy raz w 1966 roku w filmie animowanym: Kubuś Puchatek i miododajne drzewo, przedstawiając się jako Samuel J. Gopherto. Jest koloru szarego i często nosi żółty kask górniczy na głowie. To bardzo ciekawa postać, która nie pojawiła się w oryginalnej książce a znana jest jedynie z wcześniejszych kreskówek z Kubusiem Puchatkiem. Gofer jest świstakiem, bo gdy wypowiada swoje kwestie świszczy (pewnie przez szczelinę w zębach, które mu wystają jak bobrowi). Uwielbia kopać tunele, w które często nieuchronnie wpada, jest wiecznie zapracowany, specjalista od terenu, oraz posiadacz i wykonawca map, jest też miłośnikiem materiałów wybuchowych.

Mac312

szkoda że z niego zrezygnowali

jestemtwoimojcem

Może powróci w następnej części, wszystko zależy od odbiorców czyli nas, nie dajmy producentowi o nim zapomnieć. Również anglojęzyczni odbiorcy podobne mają odczucia. Kto jest za tym by następny film z tej serii był zatytułowany Gofer i przyjaciele?

Mac312

ja!!!! ^^ w ogole w jakich produkcjach on wystapił? Chyba tylko w przygody kubusia puchatka i w nowe przygody kubusia puchatka. Taka fajna postać a producenci o nim zapomnieli:( no ale przynajmniej ostatnio w cafe myszka go widziałem:)

jestemtwoimojcem

Tak, Nowe przygody Kubusia Puchatka. Pojawił się poza miododajnym drzewem, również w filmie z 1998 "A Winnie the Pooh Thanksgiving" - "Kubuś Puchatek Święto Dziękczynienia", jak i w "Winnie the Pooh: A Valentine for You" z 1999 - "Kubuś Puchatek: Walentynki dla Ciebie", a także w "Boo to You Too! Winnie the Pooh" 1996 i w "Pooh's Heffalump Halloween Movie" z 2005r.

Mac312

To nie są części!. A szczególnie ten film.

bartekbasista

"Pooh's Heffalump Halloween Movie nawet nie zostało wydane w Polsce:(
pamiętam jak do kin wchodził tygrys i przyjaciele i mcdonaldzie były zabawki z tego. Był również Gofer więc myślałem że w filmie też bedzie