6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10980
6,2 32 krytyków
Kulej. Dwie strony medalu
powrót do forum filmu Kulej. Dwie strony medalu

Rewelacja

ocenił(a) film na 10

Witam. Przeczytałem jak dotąd chyba wszystkie posty na tym forum i nie zgadzam się z tymi negatywnymi ani na milimetr. Nareszcie film który przypomina opowiedziane historie po amerykańsku. Chcę tu nadmienić ten "American dream" gdzie kiedyś się czytało że nie potrafimy opowiadać o swoich bohaterach . A tu nagle udało się bo długo nie widziałem nic dumnego ale oczywiście wielcy znawcy kina napiszą że nie. Przede wszystkim uznanie dla reżyserii za pomysł ukazania tej historii właśnie w taki sposób gdzie momentami czuło się jakby było się wśród aktorów . Oddanie tamtej rzeczywistości i dopełnieniem znakomita gra składają się na całość jaką jest kawał dobrej roboty.Różne rzeczy napisano po wyżej,że za mało tego,za słabo z tamtym,ale po obejrzeniu tego filmu osobiście zlały się w jedno opowieści o ś.p. Jurku który był niesamowity i jak dobrze się stało że treść tych wątków z jego życia obejrzeć można na ekranie bo mniej więcej tak to opowiadano. P.S. oglądając seans byłem w towarzystwie osoby której wychylił się drink razem z filmowym Mistrzem a o historiach Boksera słyszałem od mojego ś.p. dziadka który większość życia spędził prowadząc Wrocławską Taxi nr 408
Pozdrawiam wszystkich widzów i fanów.