6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10980
6,2 32 krytyków
Kulej. Dwie strony medalu
powrót do forum filmu Kulej. Dwie strony medalu

Wspaniały film, scenariusz z historią i sportretowany Jerzy Kulej. Postawa, głos, miny. To jest prawdziwy aktor. Michalina dobra aktorka. Fajny i przyjemny, dobre zdjęcia. Z chęcią obejrzę kiedyś jeszcze raz jak będzie na netflixie (oby) :) Nie zawiedziecie się. Aktorzy dobrze dobrani, Tomasz Kot też bardzo dobrze grał. Bartosz Gelner także mistrz :D

alisama

Film dobry, to prawda, jednakowoż mnie Gelner irytował, kojarzył mi się z pariodą Ace Ventury, zwłaszcza w scenie, w której poprawiał włosy. W moim odczuciu przerysował rolę

ocenił(a) film na 10
justmagdalena

Mnie w ogóle nie irytował. Dobrze grał i też mu kazał tak reżyser więc nie jego wina z tymi włosami 

ocenił(a) film na 8
alisama

Film ciekawy, ale mam wrażenie, że nie do końca o Kuleju, chociaż dziedzictwo sportowe utrwalone. Przy filmie pomagał syn mistrza, czytałem artykuł prasowy, w którym żona- Helena, nie ma większych uwag do fabuły, ale pewne fakty się z rzeczywistością rozmijają albo zostały dodane, żeby historia lepiej się sprzedała. Co do VOD, nie wiem jak na netflixie, ale na amazonie możesz śmiało poprawić- juz jest :)

ocenił(a) film na 10
alisama

Też uważam że zrobiono dobrą robotę,tylko nie potrzebny wątek z jąkałą.