Jestem fanem boksu i Jerzego Kuleja i widziałem filmy biograficzne o bokserach które nadawały się do śmieci. Mam nadzieję że film nie będzie się skupiał w szczególności na wątku miłosnym ale i drodze sportowej w sposób nie dokumentalny. Bardzo ważną osobą dla Kuleja był Felix Stamm który był nie tylko trenerem ale i przyjacielem i jego postać powinna być rozbudowana.
Faktycznie Papa Stamm był ważną osobą w karierze i życiu Kuleja. Natomiast jeszcze bliższą postacią, w zasadzie pełniącą funkcję ojca, był jego pierwszy trener Wincenty Szyiński.
Spartolił już na etapie doboru aktorów. Główna rolą Włosoka to porażka. On zwyczajnie nie dojechał do tej roli. Poza tym ten głos...Mało w nim zawadiackiej bezczelności, tak charakterystycznej dla Jerzego Kuleja. Ponadto sam wygląd też nie bardzo przybliża nam postać wybitnego sportowca.
gra aktorska ogolnie jest ok ale jak mlode pokolenie obejrzy sobie taki film to powie ze w sumie wszyscy byli fajni i ustroj byl tez ok. wlasnie dlatego takie produkcje sa nie tylko srednie ale szkodliwe. na czyerech pancernych juz tez patrzec nie moge.
za czasow PIS brali ludzi w kociol i lamali rece , walili gazem po oczach ale w PRL grzecznie zapraszali studentke , prosze niech sobie pani usiadzie , trzeba to tak napisac zeby wyrok byl jak najmniejszy , noz to wola o pomste do nieba. a ze teczki palili , no palili ale duzo duzo pozniej :)
Racja i wtedy wychodzi że w czasach PRLu było lepiej że ludzie byli dla siebie uprzejmi
wszyscy mieli wielkie g poza ubekami wiec doceniali to co mieli, glupie drobne rzeczy i w tym sensie bylo lepiej. natomiast jak ktos byl w solidarnosci czy opozycji to mial przesrane i wtedy sie ludzie organizowali zeby taki czlowiek jakos przezyl z rodzina i zbierali tak jak teraz na owsiaka. natomiast w sensie kontaktow z milicja nie bylo lepiej bo najpierw byly lata stalinizmu zaraz po wojnie a pozniej byl stan wojenny przez 9 lat i rozne rzeczy sie dzialy jak sie trafilo na komisariat a tu to doslownie przedszkole mozna powiedziec
najpierw czerwona zaraze powstrzymal Pilsudski , pozniej rak go zabral i niestety zachod nas sprzedal po drugiej wojnie i gdyby nie odwilz w rosji i starania ludzi w kraju to bysmy dzis byli druga bialorusia, dlatego nalezy pamietac ze to moze wrocic a nie takie laurki produkowac
Tylko nie każdy zdaje sobie sprawę z tego i ktoś kto ogląda ten film to powie że w tamtych czasach Milicja była lepsza od Policji a wtedy Milicja mogła więcej krzywd narobić obywatelowi.
Moj wujas bawil aie w ulotki i gazetki i niestety doswiadczyl tego o czym mowisz.
to nie byl typ pokorny. za czasow wspolczesnych mial z tego jakies tam drobne benefity ze dostal za mlodu po gebie. wykonczyly go fajki odpalane jedna od drugiej - rak krtani....
Mojego dziadka również fajki w dodatku palił same mocne Męskie lub Walenty najmocniejsze.
ja pamietam Kapitanskie :). mocne nazwy dla prawdziwych facetow :). teraz sa e-fajki. niby z nimi walcza ale to jak zabronic malpie uzywac brzytwy i tak wezmie noz kuchenny. nic sie nie zmienia tylko nazwy. zimna wojna, zagrozenie ze strony rosji. 60 lat pozniej a problemy te same. historia zatacza kolo. tym razem rewolucja zaczela sie od USA. zobaczymy co a tego bedzie....