PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=220402}
7,1 158 tys. ocen
7,1 10 1 157610
7,0 50 krytyków
Kung Fu Panda
powrót do forum filmu Kung Fu Panda

Kung fu panda to film w ogóle nieśmieszny, na którym większość dzieci (docelowych odbiorców) nudzi się niesamowicie. Spowodowane jest to naprawdę nudnymi dialogami oraz przewidywanym zwrotem akcji. Same przesłanie bajki zostawia niedosyt. Niestety, muszę przyznać, że to jedna z najgorszych bajek animowanych, którą przyszło mi oglądać :(

OCENA (Zgodnie z moimi kryteriami dla bajki animowanej):
Muzyka 6/10- bez fajerwerek, ale nastrojowa
Morał/przesłanie 4/10- przesłanie słabe, "to ty jesteś tym tajnym składnikiem" pozostawia niedosyt. Owszem, miło jest słyszeć takie słowa, szczególnie dziecku, ale morał jest słaby :(
Humor 3/10- niestety muszę przyznać, że film mnie prawie w ogóle nie rozbawił
Wrażenia 3/0- Podobała mi się (jeśli można tak powiedzieć) walka z nosorożcami, ogólnie cała scena ucieczki tego tygrysa :) niestety tylko to :(
Klimat 4/10 nie odczuwałem nic szczególnego :( Miejscami zdarzyło mi się usnąć

Łączna ocena wynosi 4/10 Film nudny, nie polecam, chyba, że dla miłośników animacji i najmłodszych :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
kilim5_2

Nie będę się zniżał do twojego poziomu dziecko i tylko Ci powiem, że to jest moje zdanie. Jeżeli chcesz podyskutować zrób to w sposób kulturalny, a nie zachowuj się jak burak. Pzdr

ocenił(a) film na 10
SteVe

zgadzam się z użytkownikiem kilim5 musisz być naprawdę stukniętym kretynem zeby oceniać w taki sposób ten film.. ty chyba liczyłeś na to że z tego wyjdzie taka sama kupa jak ze shreka 3 ale niestety ... wyszło coś lepszego
wg mnie

Akcja 10/10 (walka tai lunga ze wściekła piątką na moście i walka tai lunga z shifu poprostu genialne!!

Humor 10/10 (najbardziej rozbawiła mnie końcowa walka po z tai lungiem ..trening po też był niczego sobie :)

moja łączna ocena to 10/10 !! naprawdę warto obejrzeć!!

ocenił(a) film na 4
marobot_2

A wy zjedliśćie wszystkie rozumy świata !! Pokazujecie to właśnie swoim zachowaniem i kulturą. To, że oceniam ten film nie znaczy, że jestem kompletyn kretynem. Kompletnymi kretynami to jesteście wy, co okazujecie swoimi odpowiedziami. MAM PRAWO oceniać film według swoich kryteriów, WY MACIE PRAWO się ze mną nie zgadzać ! Ale jeżeli masz to zrobić w sposób chamski to w ogóle się nie odzywaj...

SteVe

steve nie sap za duzo i nie placz literki mi sie pomyliły i tyle

marobot_2

Sorry ale jak możesz kogoś obrażać gdy ma inne zdanie niż Ty ?

Dla mnie Kung Fu Panda też jest słabe, nudne i ciągnące się jak flaki z olejem... byłem z dziećmi i 4latek prawie umarł z nudów, a 7latki tez zachwytu nie miały na twarzy...

Ale cóż :)

Raven_13

moge bo mam to w d (za krotki i to tez mam w D)

kilim5_2

Każdy może mieć własne zdanie. I nikt nie powinien obrażać się tylko dlatego, że komuś nie podobał się film, który jego samego zachwycił.

SteVe

paza tym to ty jestes bardzo powaznym czlowiekiem jezeli film cie nie rozbawił bo ja od pierwszych minut sie smiałem wiec pozostaje stwierdzenie ze twoje kryteria sa raczej do dramatow a nie do bajek

SteVe

ciekawi mnie wogole ile razy podczas 1godz 20 minut mozna usnac i to jeszcze pewnie w ciagu dnia ty powinnes sie leczyc bo to nie jest normalne masz jakas niewykryta chorobe albo lekarz cie oszukuje

ocenił(a) film na 4
kilim5_2

Przyznaję, zakończenie jest fajne. Gdyby skrócić film byłoby jeszcze coś z tego.

P.S powiedz mi dziecko ile ty masz lat ? bo zachowujesz się jak przedszkolak

SteVe

A co cie to ile on/a ma lat?Każdy ma tyle lat na ile się czuje i ogląda to co mu pasuje...

ocenił(a) film na 4
piesek40

chodzi mi o jego zachowanie, tzn. chamskie odpowiedzi. A co kto lubi to jego sprawa, ja jestem tolerancyjny

SteVe

nie no najlepiej niech film kinowy ma 25 min i nie dziecko pajacyku

kilim5_2

W kinie jest ciemno... W takim wypadku dzień/noc nie robi różnicy...

ocenił(a) film na 8
SteVe

a to dziwne bo gdy ja byłem w kinie na Pandzie to dzieciaki miały niezły ubaw ja zresztą też :)

ocenił(a) film na 4
kostek_13

Jak ja byłem na seansie dzieci prawie w ogóle się nie śmiały, a moja młodsza sister chciała wyjść już po pół godziny

SteVe

dziwne moj 7 letni siostrzeniec smial sie co chwile pisalem juz jestes za powazny na bajki dzieciaku wez sie za dramaty

ocenił(a) film na 4
kilim5_2

Mam ciebie dość zakompleksiony idioto -.- Weź się za sprzątanie toalet a nie udzielanie się na forum !

SteVe

a te teksty to chyba od sister swojej wziales wielki krytyk bez kitu

kilim5_2

nikt tu nie jest za poważny, tylko Ty i Twój siostrzeniec nie macie zbyt wygórowanego poczucia humoru - proste

film: 4/10

SteVe

SteVe zdecydowanie się zgadzam z Tobą, film bardzo przewidywalny - już na początku wiedziałam, że ta panda będzie mistrzem a ten stary żółw umrze. Poza tym temat wtórny, momentami podobnie do poprzednich filmów animowanych. Może dwie - trzy zabawne sceny czy dialogi, nic więcej. No i jak na mój gust - skoro to bajka to ma dużo małych odbiorców - zdecydowanie za dużo przemocy! To niby film o kung fu ale takie lanie się po mordzie i rzucanie o ściany to raczej nie dla dzieci. A pod koniec filmu mnie już głowa bolała od tych wrzasków... ;) Reasumując w pełni popieram.
Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 4
Moniczkaa

No dokładnie to chciałem wyrazić, ale Ty to zrobiłaś lepiej :)

Również pozdrawiam

SteVe

no i co wkoncu sie zdenerwowal dzieciolek jeden a udzielal bede sie jesli mi na to przyjdzie ochota

kilim5_2

Człowieku nie irytuj się... <Irycie nie człowieczyj się> :D

Moniczkaa

zreszta co z tego ze przewidywalny wazne ze fajny

kilim5_2

Problem filmwebu polega na tym że jeśli ktoś wyrazi swoje zdanie i jest ono na dodatek negatywne to od razu spotyka się z chamskimi,dziecinnymi i dość absurdalnymi oskarżeniami i wyzwiskami...Jak sie komuś nie podobało to wyzywanie go nic kompletnie nie zmieni!Bez przesady z tymi idiotami,kretynami i innymi równie ciekawymi "imionami".Mnie również się nie podobało...Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Nomeolvides88

Dokładnie :/ No ale cóż, taki nasz naród kochany jest :(

SteVe

tak jak ktoś napisał "Mądry film, dla mądrych ludzi"

SteVe

OCENA (STEVA) (Zgodnie z moimi kryteriami dla bajki animowanej (I DRAMATOW PSYCHOLOGICZNYCH RACZEJ)
Muzyka 6/10- bez fajerwerek, ale nastrojowa(NIE NO METAL DO TEJ BAJKI PASUJE )
Morał/przesłanie 4/10- przesłanie słabe, "to ty jesteś tym tajnym składnikiem" pozostawia niedosyt. Owszem, miło jest słyszeć takie słowa, szczególnie dziecku, ale morał jest słaby :(NIEDOSYT TO MASZ W GACIACH)
Humor 3/10- niestety muszę przyznać, że film mnie prawie w ogóle nie rozbawił(PIASAłEM JUZ ZE JESTES WYJąTKOWO POWAżNYM CZłOWIKI)
Wrażenia 3/0- Podobała mi się (jeśli można tak powiedzieć) walka z nosorożcami, ogólnie cała scena ucieczki tego tygrysa :) niestety tylko to :(REZTE FILMU SPAłES ZAPEWNE
Klimat 4/10 nie odczuwałem nic szczególnego :( Miejscami zdarzyło mi się usnąć(TO NIE PIJ TYCH BEłTóW PRZED SEANSEM TO CAłY FILM ZOBACZYSZ)

Łączna ocena wynosi 4/10 Film nudny, nie polecam, chyba, że dla miłośników animacji i najmłodszych :)(SZKODA SłóW)

kilim5_2

koleś skoro szkoda słów to po co jeszcze komentujesz ten wątek? tak naprawdę to nie masz ŻADNYCH sensownych argumentów, za to lubisz się poczepiać. Kompleksy masz jakieś czy co? Jakby każdy miał takie samo zdanie to by było nudno.

"NIE NO METAL DO TEJ BAJKI PASUJE"

czemu nie;)

Moniczkaa

przykro mi ale musze uzyc palca zaglady chyba nie lubicie kuuuung fuuuuuuu

ocenił(a) film na 4
kilim5_2

a pasował by metal do tej bajki :D Podczas walki jakiś Korn albo Disturbed by się nadał.

Nie karmcie trolla (kilim) :P

SteVe

heh, Korn hahaha dzieciaki by z kina pouciekały :D ciekawe by to było :D

i właśnie macie racje metal pasuje jak najbardziej

burakom podziękujemy (kilim5)

ocenił(a) film na 4
kilim5_2

Słów to szkoda dla ciebie kretynie po podstawówce. No cóż, bywa :/

ocenił(a) film na 6
SteVe

Jak widze to same wulgaryzmy mozna wyczytac od jakis pacanow co sie bajka podniecaja.
Popieram ocene Steve, malo jest smiesznych jakis nie zapomnianych motywów.
Nie bede sie za bardzo rozpisywal, zgodze sie z reszta ocen wobec muzyki, przeslania itd. I moja ocena jako w kategorii bajeczek animacji daje 6/10.
Nie rozumiem rowniez pisania tu przez niektorych "Idz sobie shreka 3 obejrzyj bla bla bla" poniewaz obydwie animacje maja prawie ze identyczna ocenę a Trzecia czesc shreka jest naprawde bardzo slaba wiec po co sie sugerowac ocenami uzytwkonikow? jak najwazniejsze sa argumenty co kto i jak z krytykuje film a nie jaką wystawi ocenę...... Jak komus lterwoki przeszkadzaja to niech nawet nie zaczyna odpisywac ;D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
kilim5_2

metal nie ma nic do rzeczy, a z tobą nie będę rozmawiać. Także nie uważam się za niewiadomo kogo, tylko ty jesteś arogancki. No zapewne z ciebie narcyz jest co na innych nawet uwagi nie zwraca...

SteVe

po podstawowce to ty jestes ulungu g

ocenił(a) film na 8
kilim5_2

Weź ty se strzel jakąś melisę, czy inne ziółka na uspokojenie...

Rav_3

sam albo sama se pij ziolka a strzelic to sie mozesz ale w filmłeb

ocenił(a) film na 8
kilim5_2

Lecz się lepiej na łeb koleś i na nerwy, bo plujesz się jak jakiś furiat na każdego z odmiennym zdaniem od Ciebie. Nie jest to chyba do końca normalne... Jakaś patologia, czy nie wiem... Twoje wpisy są blokowane przez obsługę, ergo nie potrafisz się wysławiać jak człowiek, bo jakoś jak czytam, jesteś tu największym pieniaczem.

Rav_3

no i co ze blokowane mam to w d a patologia to masz na 2 imie .Wali mnie to moge sie pluc i co zrobisz hehehehehe , wiem napisz do przyjaciółki

ocenił(a) film na 8
kilim5_2

I ty również mi smarkaczu możesz skoczyć :D

Rav_3

smarkaczu skad wy bierzecie te teksty a pewnie matka tak do ciebie mowi

ocenił(a) film na 5
Nomeolvides88

Dokładnie zgadzam się z tą opinią. Z filmwebem dzieje się to, co z pytamy.pl, wykop.pl i komentarzami onetu. Zastanawiam się tylko z czego to wynika i do czego zmierza.

użytkownik usunięty
Moniczkaa

Ale z ciebie detektyw..... no normalnie popisałaś się inteligencją. Powiedz mi jakim cudem udało ci się domyślić, że panda będzie mistrzem, a STARY żółw umrze? 6 zmysł normalnie!

Co do przewidywalności to przecież film dla dzieci, więc musi być PROSTY (przewidywalny) by każdy mały człowiek mógł go sobie obejrzeć. Jeśli szukałaś skomplikowanego scenariusza itd. to chyba pomyliłaś gatunki.

Za dużo przemocy? W tym filmie owa "przemoc" była i tak bardziej subtelna niż ta, która jest w innych bajkach w TV. W dzisiejszych czasach dzieci tym żyją. To przykre, ale bez tego czynnika mali odbiorcy często nudzą się na filmie.

Co do filmu to ja go nie oceniam, bo to nie my lecz dzieci powinny go oceniać. Pozdrawiam

"Ale z ciebie detektyw..... no normalnie popisałaś się inteligencją. Powiedz mi jakim cudem udało ci się domyślić, że panda będzie mistrzem, a STARY żółw umrze? 6 zmysł normalnie!"

a tak konkretnie to o co Ci chodzi i po co ta ironia? Napisałam moje spostrzeżenia, co mi się pierwsze nasunęło i tyle.

"Co do przewidywalności to przecież film dla dzieci, więc musi być PROSTY (przewidywalny) by każdy mały człowiek mógł go sobie obejrzeć."

Okej i niech sobie będzie prosty ale trudno, żebym pisała z perspektywy dziecka skoro nim nie jestem. A film jest dla wszystkich.

"Jeśli szukałaś skomplikowanego scenariusza itd. to chyba pomyliłaś gatunki"

Nie popadajmy ze skrajności w skrajność ale i tak uważam że za dużo nawiązań do innych bajek. Czyżby skończyły się pomysły? Taki czterolatek pewnie dobrze się bawił ale starsze dzieci nie są takie tempe żeby nie zgadnąć co będzie dalej.

"Za dużo przemocy? W tym filmie owa "przemoc" była i tak bardziej subtelna niż ta, która jest w innych bajkach w TV. W dzisiejszych czasach dzieci tym żyją. To przykre, ale bez tego czynnika mali odbiorcy często nudzą się na filmie. "

Aaa nie no jasne, świetny argument. Skoro w durnych pokemonach wszyscy się ciągne napieprzają to czemu tu ma być inaczej. Po co robić normalne bajki dla dzieci. Przecież to normalne dzisiaj nie? Powiem Ci, że znam kilku normalnych rodziców, którzy myślą na tyle aby dzieciom te najbardziej agresywne kanały telewizyjne zabronić oglądać. Gdyby taki rodzic poszedł z dzieckiem na pande to by się okazało, że tam jest jeszcze gorzej. Może niedługo seks w bajkach będzie normą? Zresztą już prawie jest, ale ja tego nie popieram.

"nie my lecz dzieci powinny go oceniać."

A to dlaczego? Film nie jest dla dzieci np "do 10-tego roku życia" tylko bez ograniczeń więc wypowiedzieć się może każdy.

SteVe

ja powiem tak ... po angielsku .. mało było śmiesznych tekstów .. musze oglądnąć z dubbingiem ^^^

ocenił(a) film na 4
Milciak

zgadzam sie ogladalem angielska wersje i sie BARDZO rozczarowalem teksty slabe malo smieszne plusik za choregografie walk bo czasem bylo na co popatrzec ale nie zakrywalo to braku tegoczegos w takich pordukcjach co sprawia ze siega sie po nie jeszcze raz
moze jak obejrze z dub'em to zmienie zdanie ale aktulanie 4/10