PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531008}

Kwarantanna 2: Terminal

Quarantine 2: Terminal
2011
5,1 7,3 tys. ocen
5,1 10 1 7262
3,0 2 krytyków
Kwarantanna 2: Terminal
powrót do forum filmu Kwarantanna 2: Terminal
XaVieSZ

zdecydowanie REC 2

XaVieSZ

REC 2

ocenił(a) film na 4
tokyo 666

REC 2? :D dobre sobie. REC był fajny do części drugiej gdzie dali szajs w postaci jakiś opętań i innych religijnych farmazonów. Ksiądz terminator i reszta wesołej gromadki.

REC vs. Kwarantanna = REC!
REC 2 vs. Kwarantanna 2 = Kwarantanna 2

Zależy też co konkretnie oceniamy. Fabuła? Poziom akcji? Ilość drastycznych scen?

Namir89

Oceniamy całokształt.
Po pierwsze przedstawienie wydarzeń z kamer na kaskach itp daję bardzo fajny efekt. Lubie filmy kręcone w tym stylu. Ta kamienica ma bardzo fajny klimat i miło się patzrzy na reca. Gdyby jeszcze akcja w kwarantannie rozgrywala sie na pokladzie tego samolotu to ok, ale ten "hangar" jest jakis taki nijaki. Co do fabuły to akurat bardzo dobrze, że twórcy kwarantanny nie czerpali dalej z reca i przynajmniej po części pokazali, że umieją sami coś stworzyć(może nie jest zbyt oryginalne, ale zawsze) . Ciężko powiedzieć czy wole opentanie czy jakiegoś tam wirusa. Napewno w kwarantannie więcej logiki, ale to tylko film więc można zaszaleć i z opętaniem byle to ciekawie rozwinąć w kolejnych częśiach. Jeśli już o kolejnych częściach to widze tu świetne zakończenie reca 2, przez co czekam niecierpliwie na reca 3 i 4 i zakończenie kwarantanny 2, któro tak naprawde nic nie wnosi (są w planach kolejne części?).
Właściwie to nie widzie sensu porównywać tych filmów. Rec 1 i kwarantanna owszem bo wypadało by porównać remake do oryginału, ale rec 2 i kwarantanna 2 poszły całkiem w innych kierunkach i oba mi się podobają. Reca 2 umieścił bym bezproblemu w piątce moich ulubionych horrorów i nie tylko dlatego, że to kontynuacja genialnego reca którego umieściłbym na pierwszym miejscu, ale to poprostu rewelacyjny film ze świetnym klimatem.
Nic tylko czekać na reca 3 i kwarantanne 3. Pozdrawiam.

tokyo 666

niby nie ma sensu porównywać ale i tak to zrobiłeś ;P

rec faktycznie jest bardzo dobrym filmem ale rec2 jak dla mnie okazał się totalną klapą
kwarantanna uważam że wcale bardzo nie odstawała od oryginału ale za to druga część jest dużo logiczniejsza i widać w tym jakiś sensu a w recu? kto widział opętania przenoszące sie przez ugryzienie? rozumiem że jak to napisałeś to tylkofilm i można zaszaleć ale opętania powinny zostać w jednym kącie a wirusy w drugim. mi się takie połączenie nie podoba i sądze że nie tylko mi ;]

XaVieSZ

Pewnie, że nie tylko Tobie ale bardziej pewne jest to, że zdecydowana większość z tych dwóch wybierze reca. Zresztą wystarczy zobaczyć ocenę na fw.

tokyo 666

z tym tez sie zgadzam ;]

ocenił(a) film na 6
XaVieSZ

REC 2 zdecydowanie.

XaVieSZ

REC 2 :D

XaVieSZ

Quarantine 2 - 8/10
REC 2 - 7/10
Obydwa są znacznie lepsze od swoich 1-wszych części. Zresztą Quarantine 1 (6/10) to właściwie prawie wierna kopia REC'a 1 (5/10)

ocenił(a) film na 6
XaVieSZ

Jak dla mnie "Kwarantanna 2" była o wiele lepsza od naciąganego już "REC 2". Co nie znaczy, że uważam ten film za świetny.

XaVieSZ

Zdecydowanie REC 2.
Kwarantanna 2 jest bardzo słaba jak dla mnie. REC 2 jest gorszy od jedynki ale też trzyma poziom.

XaVieSZ

W porównaniu do REC Kwarantanna wysiada bo jest to doookładnie to samo a liczy się pomysł!!! Kwarantanna 2 jak na typowy film amerykański ma bohaterów którzy poświęcają się dla ogółu a i tak wielkie g... z tego jest ( szczury i tak przetrwały ). Wolę REC 2 bo tak jak w dzisieszym życiu niby wszyscy wiedzą o co chodzi a i tak mamy opętanych ( np. politycy :-) )

użytkownik usunięty
XaVieSZ

rec 2

XaVieSZ

Q2 > R2
Bardziej do mnie przemawia wyhodowany na strychu wirus niż opętanie i zatrzymywanie "zombi" przez pokazanie mu krzyża / różańca...