Jedyna rzecz która mi się w nim nie podoba to sposób przedstawienia partyzantów i żołnierzy Franco. Osobiście uważam, że Generał Franco nie zasługuje na przedstawienie go jako mordercę czy kogoś takiego jak Stalin albo Hitler. Franco pomagał Żydom, Franco szanował kościół i ludziom się dobrze żyło. Nikt nigdy nie stwierdził, że demokracja to jedyna słuszna droga. Czasem potrzebne są rządy silne ręki i trzeba poświęcić pewne grupy społeczne aby większości żyło się lepiej. Demokracja to bałagan. Lepszy Franco niż komunizm. Nie wierze w demokracje. Lepszy jest silny lider. Opozycja ? Nie robmy z niej bohaterow. Ludziom wbito do glow, ze demokracja to cos normalnego, jedyna sluszna droga. A to bzdura, demokracja to puste slowo. Klotnie, balagan i prawo przestrzegajace praw mniejszosci zamiast walczyc o prawa dla wiekszosci. General Franco dla mnie byl czlowiekiem wielkim.
Wiem, ze odbywaly sie egzekucje, ale czasem ofiary sa potrzebne. Taka jest cena za stabilizacje. Wszyscy instynktownie daza do demokratyzacji zycia a to wedlug mnie jest chore. Nie wierze w demokracje. Denerwuje mnie, ze jeden obywatel moze wplywac na zycie tysiecy ludzi. Lobby gejow i lesbijek, liberalowie itp, maja szanse swoim jadem zatruwac nam zycie. Taka jest demokracja, ja czegos takiego nie chce. Nikt normalny tego nie chce. Wpajaja nam do glow, ze dyktatura to zlo, ze lud powinien miec wladze. Bzdura !
Film otrzymal ocene 7/10