Bez przesady, film był naprawdę niezły i godny, ale nie było to jakieś arcydzieło światowego kina. Jake stworzył świetną kreację, ale jednak to trochę za mało wg mnie. Natomiast uważam, że zdjęcia były przepiękne i mogą być nominowane do nagród Akademii.
Podzielam. Ale rok temu też bym mu nie dał ale jak się dowiedziałem że jennifer lawrence dostała oskara za rolę w poradniku pozytywnego myślenia, to jake zdecydowanie może dostać nominację.
Racja, rola arcydziełem nie jest, ale moim zdaniem Jake może dostać nominację. Zdjęcia są w filmie naprawdę świetne, podobnie jak muzyka i oczywiście najlepsza rola Hugh Jackmana (to tylko moja opinia).
Może teraz dostanie, bo rok temu nie było szans, ponieważ DDL był genialny. Pozostaje nam czekać do rozdania i się okaże. Wydaje mi się, że DiCaprio i Bale mogą też być bardzo groźni.
Tak to możliwe. Ale DICaprio za jaką rolę? Bo mi sie wydaje ze wielkiego Gatsbiego. Należy mu sie ten oskar bo słabej roli chyba nigdy nie zagrał.
Jestem za! To jedna z lepszych jego ról. Oszczędna, ciepła, spokojna, operuje spojrzeniami, a nie nadmiarem słów, wytwarzając specyficzną atmosferę. Wg mnie, w pewnym sensie, przebił kreację Hugh Jackmana, choć jeśli chodzi o Jake'a mogę być stronnicza. :)
Zdecydowanie należy się Oscar. Rola neurotycznego detektywa rewelacyjnie zagrana !!