Średnia nota na FW nieco krzywdząca - The Barrens wyróżnia się pozytywnie w zestawieniu z dziesiątkami innych niskobudżetowych horrorów. Fabuła mocno ograna, ale podana zaskakująco dobrze. Nieźle napisane dialogi, przyzwoite aktorstwo. Plus również za wymykające się schematom zakończenie. Efekty specjalne tandetne, za to sceny gore (znajdzie się kilka) miłe dla oka ;) Polecam każdemu, kto przedkłada klimat nad ciągłą akcję i efekciarskość.
Trochę irytowało zbyt dużo hmm jakby to określić "naciąganych" sposobów odciągnięcia uwagi od prawdy, ale zdenerwowana byłam do samego końca, więc nie jest źle :)
Tylko jedno mnie zastanawia - dlaczego jelita zawsze wyglądają jak obsmarowany krwią gumowy "wężyk" i są ładnie zwinięte w kółko ? :P
Dowód na to, że warto dać szansę nawet tym nisko ocenianym filmom. W kilku przypadkach na sto produkcji kryje się coś lepszego, niżby sugerowała ocena ;-) W żadnym razie nie jest to produkcja doskonała, ale na tyle solidna, że jestem w stanie polecić miłośnikom gatunku.
Totalnie zgadzam się z przedmówcą ;) Tylko że film nie powinien być w kategorii horroru. Miło się oglądało, szczególnie te przerywniki z klimatami przyrody :)