PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97}

Lepiej być nie może

As Good as It Gets
1997
7,5 121 tys. ocen
7,5 10 1 121456
7,6 38 krytyków
Lepiej być nie może
powrót do forum filmu Lepiej być nie może

... jak aktorzy tacy jak Jack Nicholson, Cuba Gooding Jr., czy Helen Hunt meczą się w tym filmie, próbując grać wiarygodnie, co w wypadku tego "dzieła" jest po prostu niemożliwe. Scenariusz jest słaby, dialogi jeszcze gorsze, całość kompletnie nieprzekonywująca. Główni bohaterowie męczą się nawet sami ze sobą.

To ani komedia, ani tym bardziej inteligentna, ani nawet romantyczna. Do tego marne aktorstwo i sztuczność. Jednym słowem beznadzieja. Postanowiłem go obejrzeć wychodząc z założenia, że jeśli gra w nim Nicholson, to będzie to dobry film. Pomyliłem się. 4/10

ocenił(a) film na 8
Galenar

Przepraszam, ale jak możesz wypisywać takie idiotyzmy. To jak ma aktor grać zmęczonego, żeby nie wyglądał na zmęczonego ?

ocenił(a) film na 3
Movie_Crash_Man

Masz rację.,.. masz za co przepraszać. Nie możesz napisać, że wypisuję idiotyzmy, tylko że twoim zdaniem wypisuję idiotyzmy ;>

Nie zrozumiałeś, co miałem na myśli pisząc, że aktorzy się męczą... oni męczą się próbując dobrze zagrać swoje role.

ocenił(a) film na 8
Galenar

jak to wywnioskowałaś, że się męczą ? :P Jesteś telepatką ?

Galenar

Cóż; To, co Ty napisałaś, było subiektywne - to same opinie.
To co napisał Twój adwersarz było (w tej formie) obiektywne, a Ty w odpowiedzi podważyłaś tylko swoje autorstwo tego posta (wytłumaczę: zakwestionowałaś czasownik, którym było "wypisuję". Miałabyś rację co do subiektywizmu tej wypowiedzi, gdyby napisał "To co wypisujesz, to idiotyzmy").
A teraz skończywszy już się czepiać (a czepiałem się tylko dlatego, że i Ty się czepiałaś) wyrażę swój pogląd. Uważam, że nie masz racji. Moim zdaniem jest to świetny film, a główne role zostały na prawdę świetnie zagrane - to chyba najtrudniejsza rola, w jakiej widziałem Nicholsona. I podołał jej!

ocenił(a) film na 9
Galenar

bla bla bla..... Film jest rewelacyjni. A aktorzy spisali się na medal.

ocenił(a) film na 8
Corderosa

No oczywiście.