Lepiej być nie może

As Good as It Gets
1997
7,5 122 tys. ocen
7,5 10 1 121687
7,6 39 krytyków
Lepiej być nie może
powrót do forum filmu Lepiej być nie może

Geje i świnie

użytkownik usunięty

Bardzo mi sie podoba ten film, Greg Kinnear zagrał Simona rzeczywiście świetnie i znakomicie też wypadła Helen Hunt jako Carol. Ale jako postać podobał mi się równiez Melvin. Trzeba przyznać, że Nicholson to aktor charakterystyczny, znakomity w rolach takich wrednych świń. Melvin po prostu mnie rozwalił, zapoznając ze sobą "Carol kelnerkę" i "Simona pedała". Znakomita obsada, naprawdę dobry, mądry, bardzo prawdziwy film dla inteligentnych, dojrzałych odbiorców.
A przy okazji - czy ktoś nie zna przypadkiem tego filmu na tyle dobrze, by wymienić wszystkie piosenki, jakie w nim były? Jedna nie może mi wyjść z głowy, chyba pierwsza, jaką Melvin puszczał w samochodzie, bardzo znana, dość dynamicznie się zaczynająca. Wiem, że ją lubię, a nie wiem, jaki ma tytuł. Pomocy.

użytkownik usunięty

Czy ktoś potrzebuje pomocy?
Niech bedzie pochwalony. Jeśli masz na myśli kawałek, który jakby 'przez przypadek' został właczony na chwilę przez Melvina to jest to "Y.M.C.A" Village People. Następnym razem jeśli będziesz chciał poznać tytuły piosenek jakie zostały wykorzystane w filmie to sugeruje prześledzić napisy końcowe, w których napewno się one znajdą. 'Lepiej być nie może' to film, który kilka dni temu pojawił się w TVP1, a jest to stacja, która puszcza film bez reklam i w całości. Inne stacje (nie bede wymieniał nazwy) wpadły na 'wspaniały' pomysł zwijania ekranu do połowy (w pionie) podczas napisów końcowych.

Pozdrawiam i z Bogiem.

użytkownik usunięty

Są jeszcze w naszym kraju dobrzy ludzie
Bardzo dziekuje Ci za fatygę i odpowiedź. Nie wiem jeszcze, czy akurat o tę piosenkę mi chodziło, muszę ją najpierw ściągnąć i przesłuchać. Ale chyba tak. Co do emisji w telewizji, to obejrzałem wówczas ten film i byłem nawet na tyle inteligentny, by prześledzić napisy, jednak nie zdążyłem zapisać wszystkich tytułów. Jeszcze raz wielkie dzięki. Boże błogosław Ojczyznę i Ligę Rodzin Polskich (to ostatnie to żart, oczywiście).