Film nudny, zaczyna się nawet dość zabawnie, widocznie póżniej już "lepiej być nie może". Stary zgorzkniały dziad, nietaktowny,grubiański, egocentryczny., homofob i rasista..nagle przechodzący cudowna przemiane///zachwycające. Coż za nonsens.
Też jestem zdziwiona wyoką oceną. Fabuła jest kiepska. Ten film to jedynie popis grą aktorską... szczególnie Nicholsona.
e tam. :D
w tym filmie dzieje się bardzo dużo, trzeba tylko to zauważyć.
a jeśli nie wierzysz, że ludzie są zdolni do przemian, to trochę mi Ciebie szkoda.
Dokładnie,trzeba mieć chociaż procent inteligencji i i promil empatii,żeby zrozumieć tragedię trójki głównych bohaterów tego filmu.Niektórych to niestety przerasta.
A ja bym właśnie chciała posłuchać, co Was zachwyciło w filmie. Najbardziej zależałoby mi na konkretnych sytuacjach, bo w ogólnych wrażeniach już się zorientowałam - zresztą z tego wynika moje pytanie.
Dla mnie pozostaje w tej chwili tylko "dobry". Całkiem być może, że po prostu sporo przeoczyłam.
tłumaczenie wersji z lektorem było słabe;p... nie macie czasami takiego wrażenie... że co tłumaczenie tego samego filmu to inny film?:D
Widać,ze nie zrozumiałaś tego filmu.Nie ma tam nic nonsensownego.Żeby to zrozumiec trzeba troche rozumieć przypadłości bohatera tego filmu.Bohater czsem nie panowal nad emocjami,miał zaburzenia psychiczne i stąd te dziwne zachowania,ale w gruncie rzeczy był dobrym czlowiekiem.Nawet złamał swoje zasady opiekując się psem sąsiada.Proponuje obejrzeć ten film dokładnie z 10 razy to może zmienisz swoją opinię dla mnie zaskakującą.