PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97}

Lepiej być nie może

As Good as It Gets
1997
7,5 121 tys. ocen
7,5 10 1 121456
7,6 38 krytyków
Lepiej być nie może
powrót do forum filmu Lepiej być nie może

Film nudny, zaczyna się nawet dość zabawnie, widocznie póżniej już "lepiej być nie może". Stary zgorzkniały dziad, nietaktowny,grubiański, egocentryczny., homofob i rasista..nagle przechodzący cudowna przemiane///zachwycające. Coż za nonsens.

Sylwia_46

Też jestem zdziwiona wyoką oceną. Fabuła jest kiepska. Ten film to jedynie popis grą aktorską... szczególnie Nicholsona.

ocenił(a) film na 10
Sylwia_46

e tam. :D
w tym filmie dzieje się bardzo dużo, trzeba tylko to zauważyć.
a jeśli nie wierzysz, że ludzie są zdolni do przemian, to trochę mi Ciebie szkoda.

ocenił(a) film na 9
spitonstranger

Celna riposta!

ocenił(a) film na 7
spitonstranger

Zacytuję innego egocentryka: ,,Ludzie się nie zmieniają" :)

ocenił(a) film na 10
spitonstranger

Dokładnie,trzeba mieć chociaż procent inteligencji i i promil empatii,żeby zrozumieć tragedię trójki głównych bohaterów tego filmu.Niektórych to niestety przerasta.

ocenił(a) film na 9
Sylwia_46

Współczuję.Brak zdolności percepcji to okrutna cecha charakteru..Bez obrazy.

ocenił(a) film na 5
Sylwia_46

A ja bym właśnie chciała posłuchać, co Was zachwyciło w filmie. Najbardziej zależałoby mi na konkretnych sytuacjach, bo w ogólnych wrażeniach już się zorientowałam - zresztą z tego wynika moje pytanie.
Dla mnie pozostaje w tej chwili tylko "dobry". Całkiem być może, że po prostu sporo przeoczyłam.

Racjofilia

tłumaczenie wersji z lektorem było słabe;p... nie macie czasami takiego wrażenie... że co tłumaczenie tego samego filmu to inny film?:D

Racjofilia

to co nie macie takiego wrażenia...?:D

ocenił(a) film na 9
Sylwia_46

Widać,ze nie zrozumiałaś tego filmu.Nie ma tam nic nonsensownego.Żeby to zrozumiec trzeba troche rozumieć przypadłości bohatera tego filmu.Bohater czsem nie panowal nad emocjami,miał zaburzenia psychiczne i stąd te dziwne zachowania,ale w gruncie rzeczy był dobrym czlowiekiem.Nawet złamał swoje zasady opiekując się psem sąsiada.Proponuje obejrzeć ten film dokładnie z 10 razy to może zmienisz swoją opinię dla mnie zaskakującą.