PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97}

Lepiej być nie może

As Good as It Gets
1997
7,5 121 tys. ocen
7,5 10 1 121082
7,7 43 krytyków
Lepiej być nie może
powrót do forum filmu Lepiej być nie może

koniec?

ocenił(a) film na 8

Mógłby mi ktoś napisać jak to się skończyło? Niestety nie mogłam obejrzeć do końca. Obejrzałam mniej więcej do momentu, jak Simon rysował tą kelnerkę.

ocenił(a) film na 7
quiet

W drodze powrotnej, Sajmona, Melvina i Carola zatrzymały autoboty, ponieważ okazało się, że gips na ręce Simona zawiera mapę do miejsca w którym ukrywa się Frodo z pierścieniem, ponieważ okłamał on wszystkich, że zniszczył pierścień. Razem z Optimusem, trójka przyjaciół ruszyła w poszukiwaniu Froda. Podczas podróży natknęli się na różne przygody, takie jak zniszczenie gwiazdy śmierci, pokonanie King Kong'a, walka z Lordem Voldemortem. Na końcu filmu Simon zostaje zabity przez władcę plemienia Ewoków, Carol poświęca życie, chroniąc Melvina przed pociskiem plazmy predator, a Melvinowi udaję się zbiec do Narnii, gdzie żyje długo i szczęśliwie wraz z Lady Marion. Ogólnie strasznie nudny film.

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 10
quiet

nie pamiętam dokładnie ale zakończenie jest takie, że Nicholson pod namową "pedała Simona" pojechał w nocy do kelnerki pogadali sobie i poszli na spacer po mieście o 4 rano, potem pocałował ja 2 razy( 1 raz mu nie wyszło ) a sam koniec kupują ciepłe bułki w piekarni na rogu

użytkownik usunięty
quiet

Simon i kelnerka bardzo się polubili, dużo przegadali; natomiast kelnerka Mervina widzieć więcej już chciała. Mervin przygarnął Simona do siebie. Simon odbiera telefon, a tam dzwoni kelnerka, po krótkiej rozmowie (z Mervinem), Simon namawia Mervina, aby pojechał do niej , bo z pewnością ją kocha. Choć Mervin początkowo zaprzecza, postanawia pojechać do niej. Ona w końcu otwiera. On: "Przepeaszam, że przeszkadzam". Ona (z nutką radości/ nadziei w głosie): "Nie spałam". Wyjaśniają sobie wszystko. Na koniec on proponuje spacer, ona mówi, że przecież prawie 4.00, kto o tej godzinie idzie na spacer? On: "Na rogu jest piekarnia, pewnie niedługo otworzą. Możemy iść po ciepłe bułki". No i idą :) I całują się na ulicy.

do tego, nim Melwin wychodzi z mieszkania, zauważa, że go nie zamknął (a raczej zapomniał "odprawić" ten swój rytuał z kilkukrotnym przekręcaniem zamka). zaś ostatnie ujęcie ukazuje, że główny bohater uświadamia sobie, iż zapomniał również o obsesji na punkcie łączeń płyt chodnikowych ;) of course wszystko dzięki uzdrawiającej sile miłości do kelnereczki ;)