PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=778574}

Liga Sprawiedliwości: Mrok

Justice League Dark
2017
6,6 3,3 tys. ocen
6,6 10 1 3341
5,1 8 krytyków
Liga Sprawiedliwości: Mrok
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości: Mrok

Bardziej niż historia sama w sobie jest to mieszanka popularnych obecnie elementów. Styl wizualny zaklęć żywcem od Marvela wzięto, do tego wrzucono Batmana, bo też jest modny i wygodny, no i z Constantine'a zrobili drugiego Strange'a, co rzuca zaklęciami na prawo i lewo. To zdecydowanie nie są te wersje postaci, jakie chciałbym oglądać.

Choć i tak najgorsze jest, że wszystko tak po prostu się dzieje sobie - ktoś zostaje zabity na śmierć, a nie umiera, bo magia. Trochę zasady działania tych wszystkich czarów nie zawsze mają sens, a potwory wyskakują ot tak sobie. Miało to być widowiskowe, a nie logiczne, jednak w animacji mniej się tego typu wizualne wodotryski sprawdzają. Wygląda to bardzo przeciętnie. Główny przeciwnik bardzo sztampowy, jak zresztą cała fabuła tego. No i jedno przecięcie mieczem na cały film, to trochę za mało brutalności. Ogółem, jeden ze słabszych filmów od DC. Zwykłe Justice League było lepsze.

ocenił(a) film na 7
Roy_v_beck

Nie jest tak źle. Mnie bardzo boli jakiekolwiek porównanie do Marvela, ponieważ to DC rządzi w animacjach. Zgadza się, że jedne filmy są słabsze, inne lepsze, ale niemal zawsze ciekawe.

ocenił(a) film na 5
alanto

Rządzi, bo Marvel zamiast animacji kręci filmy;p

Co nie zmienia faktu, że nie każda animacja będzie dobra i tu jest dużo prawdy. Ten film to wielki kompleks DC dotyczący MCU, a szkoda. Mogli wykorzystać jakiś fajny arc JLD bądź powiązany z nimi. Mogli darować sobie Batmana, który tutaj jest bo jest (mam wrażenie, że tylko do kiepskich żartów z niego), mogli darować robienie z tak genialnej postaci jak komiksowy Constantine ubogiego Strange'a Cumberbatcha.

ocenił(a) film na 4
alanto

Te animacje coś ostatnio słabo im wychodzą, nie to co kiedyś.

ocenił(a) film na 7
CZornySyn

Ja tam jestem bardzo zadowolony z killing joke.

ocenił(a) film na 4
alanto

Killing Joke się jeszcze w miarę broni, tylko nie wiem po co wciskali ten romans Batmana z Batgirl.

ocenił(a) film na 4
CZornySyn

Nie, nie broni się, Killing Joke też badziewny film.

ocenił(a) film na 8
Roy_v_beck

Oczekiwanie logiki od uniwersum w którym są superbohaterowie, magia, demony i piekło...

ocenił(a) film na 7
Azearoth

Właśnie. Od tego typu produkcji oczekuje się nie tyle logiki, co spójności w obrębie filmu lub po prostu radości z oglądania. Dodatkowo pełen szacunek dla DC za rozbudowaną bibliotekę animowanych filmów w tematyce, dla której efekty specjalne to podstawa (wzorem super produkcji Marvela).

ocenił(a) film na 7
Azearoth

hahahahhaa

ocenił(a) film na 8
Roy_v_beck

Witamy w świecie opartym na New 52.

kingman1

Przynajmniej tytanów nie zrobili jak w new 52, to byłoby okropne. Chyba gorszej serii z New 52 nie czytałem.

Może dojdą do new 52...

Ale przynajmniej, Batman i harley wygląda ok... Dobra, po Squadzie wolę nie meić do DC jakichś wielkich oczekiwań