PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32595}

Lilo i Stich

Lilo & Stitch
2002
7,3 83 tys. ocen
7,3 10 1 82617
7,8 40 krytyków
Lilo i Stich
powrót do forum filmu Lilo i Stich

Bardzo fajny:)

ocenił(a) film na 8

Film jest bardzo sympatyczny, pozytywnie zakręcony:) Dla ludzi z dystansem, nie oczekujących Bóg wie czego, w tym na poprawę humoru. Polecam.

ocenił(a) film na 9
uwieziona

Zgadzam się. Ja jeszcze bym dodała że wzruszający, bo powiem szczerze, że miałam łezkę w oku na niektórych scenach (mówiących o rodzinie lub gdy mieli odebrać Lilo Nani). Naprawdę dobra animacja. Serial nie jest tak fajny jak film ale nie jest źle ; )

ocenił(a) film na 1
uwieziona

No cóż, mnie ta bajeczka szczerze umęczyła. Z mojego punktu widzenia jest to opowieść o rozwydrzonym kosmicie, który skutecznie rujnuje życie pewnej rodzinie i nie spotykają go za to żadne konsekwencje, a biedna rodzina musi to wszystko znosić w imię... no właśnie, czego?

Żeby nie było, inne dzieło tego reżysera, czyli Jak Wytresować Smoka, jest moim absolutnym numerem jeden na liście filmów dla dzieci. Sama mogę to oglądać sto razy i dalej nie mam dość. I tam faktycznie są przekazywane wartości, jest pokazana moc przyjaźni ;)

ocenił(a) film na 8
julie7

Nie mam więcej pytań.

ocenił(a) film na 9
julie7

On nie był rozwydrzony. On został zaprogramowany, stworzony i wychowany, by być maszyną destrukcji.
Dzięki Lilo podjął walkę ze swoją własną naturą. I wygrał.

Nie zrujnował życia tej rodzinie. Te dwie siostry już miały rozwalone życie, całe naznaczone konfliktami. To prawda, przysporzył im masy kłopotów, ale dzięki jego miłości Lilo i Nani zrozumiały się i zaakceptowały wzajemnie.

Oczywiście, to jest tylko mój punkt widzenia:)

ocenił(a) film na 1
Irma100

Przyznam, że mnie to nawet przekonuje :D Jak tak na to wszystko spojrzeć to faktycznie, ma to pewną głębię. Ja akurat nigdy nie wpadłam na taki tok rozumowania :D

Nie zmienia to jednak faktu, że mój pierwszy odbiór tego filmu niestety nie był tak pozytywny. Ale dzięki za podzielenie się swoim punktem widzenia :)

ocenił(a) film na 9
julie7

Nie ma za co:)
Pozdrawiam:)