aką operacje zrobili pod koniec filmu Mac'owi że stał sie warzywem i miał na czole blizny.Z góry dziękuję
Na końcu w książce na karcie chorobowej McMURPHIEGO było napisanie: McMURPHY, RANDLE P. STAN: PO OPERACJI LOBOTOMIA. Przecieli mu włókiena nerwowe łączączące czołowy płat mózgowy ze strukturami międzymózgowia czyli krótko mówiąc zamienił się w jarzynę. Przeczytałem książkę. Była po prostu świetna. Muszę obejrzeć koniecznie film.
Serdecznie Pozdrawiam
o jeny no to po co wchodziłaś na ten temat? przecież sam nagłówek wskazywał, że pojawią się tu spojlery.
To najsmutniejsza oraz najbardziej przerażająca scena filmu.
Wódz postąpił jak prawdziwy przyjaciel pozwalając "uciec" McMurphiemu.
Tu z kolei pojawia się scena eutanazji. Powiedzcie mi dlaczego człowiek żyjący jak roślina ma cierpieć do końca "życia" ?
jak chcesz pogadac o eutanazji, to chyba nie trafiles w temat. Jednak skoro juz to poruszyles to odpowiedz jest bardzo prosta. Jesli chodzi o cierpienie fizyczne, to farmakologia jest juz tak rozwinieta, ze ludzie wcale nie musza czuc bolu. Wiem cos o tym bo moja babcia jakis czas przed smiercia lykala mocne tabletki przeciwbolowe i jej pomagaly.