Nie, bo konkurenci lepsi. Na mojej liście (zamieszczonej na blogu) był czwarty dopiero, a jeszcze go Trintignant z "Miłości" powinien przegonić, jakby go nominowali.
Według mnie najbardziej zasługiwał na oscara ze wszystkich nominowanych , tyle że nie oglądałem Lincolna więc może faktycznie Lewis był lepszy ;d
ja obejrzałam dzisiaj jeden po drugim i ,,Lincolna,, i ,,Lot,, jeżeli chodzi o grę aktorską to moim zdaniem idą łeb w łeb, choć oczywiście trudno to odgraniczyć bo tematyka filmu całkiem inna i obaj muśieli wykreować zupełnie inne postacie, ale gdyby ode mnie to zależało Oscar powędrowałby do Denzela zwłaszcza że to już trzecia statuetka Lewisa
1. Daniel Day Lewis
2. Freddie Quel upsss mam na myśli Joaquin Phoenix :)
3. Denzel Washington
4. Bradley Cooper
5. Hugh Jackman - nie rozumiem nominacji (Richard Gere w Arbitrage był lepszy i Hopkins jako Hitchcock)
Z tego co słyszałem Oscary w tym roku były pomyłką. Szkoda, że Atlas Chmur nie został nawet nominowany, a moim zdaniem powinien dostać jakąś statuetkę.
Mnie się strasznie podobał, inteligentny film Moim zdaniem, i seans zleciał mi migiem mimo że film trwa aż 3 godziny.