PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627908}

Lot

Flight
2012
7,4 145 tys. ocen
7,4 10 1 144540
6,7 47 krytyków
Lot
powrót do forum filmu Lot

Samolot skosił wieżę koscielną a tu nic, a nasz kochany Tupolew brzozę i benc?? Przypadek ?? Nie sądze%) Dawajcie Macierewicza żeby się wypowiedzał XD

gajdozaur

Już się wypowiadał. "niepokorna" publicystyka też już podniosła wrzawę.

ocenił(a) film na 8
gajdozaur

Odezwał się bezmyślny leming, łykający wszelką medialną propagandę jak leci. Nawet największy absurd przyjmie zupełnie bezrefleksyjnie i za to was kocha wódź "partii miłości".

Mario_63

Człowieku robie sobie przysłowiowe jaja;) nie widzisz w mojej wypowiedzi śmiesznych "buziek"?? Sam nabijam się z polityki prowadzonej przez pis, tóra opierana jest na katastrofie smoleńskiej XD Następnym razem troszkę więcej dystansu i wrzuć na luz. Pozdrawiam........ lemingu

gajdozaur

dla mnie nie ma z czego robić jaj... Film po części pokazuje, jak poważnie zostało Spiep*** całe śledztwo smoleńskie. Można zobaczyć że teren nie jest zrównany z ziemią, że samolot natychmiast został przetransportowany do hangaru, poskładany... A u nas - wolna amerykanka. W dupie mają samolot, skrzynki, teren... Nie znam się na samolotach, ale wg mnie samolot lecący z ogromną prędkością mając skrzydła wykonane z aluminium potrafiłby przeciąć jak katana taką brzozę (która nie jest mocnym drzewem). Nie węszę tutaj żadnej teorii spiskowej, ale pragnę tylko powiedzieć. Pseudo śledztwo. Brak jakichkolwiek podstawowych procedur - niszczenie dowodów (niszczenie samolotu) wg parodia, a nie próba wyjaśnienia jaka była przyczyna katastrofy.

ocenił(a) film na 8
baranto

Ten film należy dedykować komisji Millera i Anodinie z MAK. Nich się dowiedzą jak wgląda śledztwo z prawdziwego zdarzenia. Ruscy równali teren by pozbyć się dowodów, wrak gnił przez tyle czasu pod gołym niebem z tego samego powodu, dowody ich winy miały ulec zniszczeniu. Co do brzozy, symulacje i obliczenia prof. Biniendy udowodniły iż takie drzewko nie mogło wywołać takich zniszczeń i być przyczyną katastrofy.

ocenił(a) film na 5
gajdozaur

Tak przy okazji - PO też zależy na tym, aby Smoleńsk ciągnął się jak najdłużej w mediach - ludzie wtedy zapominają o ważnych sprawach i ten rząd ma przykrywkę do przepychania dużych zmian, o których ludzie nawet się nie dowiedzą, bo będą ciągle pieprzyć o Smoleńsku i Madzi...

Matrixiu

OK..... Swoją wypowiedź zacznę może od tego żeby nikogo nie urazić tym, że nie jestem zwolennikiem PO ani PIS-u (podobnie jak w ostatnich i najbliższych wyborach oddam pusty głos do urny). Oglądając telewizje(zaraz ktoś powie, że "TV kłamie") odnoszę wrażenie, że jednak to wbrew twojej wypowiedzi cała polityka PIS-u kręci się wokuł katastrofy w Smoleńsku. Sądzę, że w dobie kryzysu gospodarczego , niepewnej przyszłości naszych dzieci (mógłbym wymieniać tu mnóstwo różnych przykładów ale podam tylko 1- reforma emerytalna) politycy powinni się skupić na "ważnych sprawach"

A teraz dla odmiany pocisnę po PO: jak sam zauważyłeś w mediach p...... o Madzi, dodam jeszcze, że o wyjątkowo ważnych jak na owe czasy kryzysu przystało związkach partnerskich. i tu przyznaje Ci rację. Po ostatnich wyborach myślałem, że platforma będzie mogła niezależnie rządzić państwem- wkońcu majawiększość w sejmie, koalicje z PSL czy najważniejszego człowieka w państwie na swoim stanowisku- prezydent. Myślałem, że ten kraj będzie reformowany rach ciach, ustawa za ustawą ,a tu klapa

Sorki, że zupełnie nie na temat (bo wkońcu to jest filmweb i powinniśmy gadać tu o filmie a nie wygłaszać swoją opinię na temat obecnej sytuacji w kraju)

ocenił(a) film na 8
gajdozaur

Kwestia wyjaśnienia przyczyn jest bardzo ważna (ale nie najważniejsza), rodziny ofiar zasługują na to. Należy również ukarać winnych.

Pis interesuje się gospodarką wbrew temu co wynika z medialnej propagandy. Niedawno w sejmie prof. Gliński przedstawił całościowy program dot. gospodarki, szkoda tylko że zrobił to z ekranu ipad-a bo droga pani marszałek E. Kopacz nie wyraziła zgody na jego wystąpienie.
A PO niema żadnego programu gospodarczego poza:
1.podwyższeniem w nieskończoność podatków i wymyślaniem nowych absurdalnych (podatek od deszczu),
2.sprzedażą reszty polskiego kapitału
3.kradzieżą reszty pieniędzy z OFE
4. a na koniec jeszcze może jakiś kredyt od MFW, EBC lub BŚ.

PO nie reformuje ponieważ nie chce i nie może. Nie chcą stracić poparcia mediów (właścicieli tych mediów), ponieważ tylko dzięki ich wsparciu rządzą drugą kadencję. A dla PO najważniejsze to trwanie u władzy w nieskończoność by się nachapać kosztem Polski.

ocenił(a) film na 8
Matrixiu

Ciągłe "bombardowanie" nas smoleńskiem było przemyślaną taktyką. Miało spowodować totalne zohydzenie tym tematem i ośmieszenie pamięci ofiar oraz środowisk (tzw. sekta smoleńska) dążących do poznania prawdy. I to się udało, ludzie przestali się tym interesować, dociekać prawdy. A jeśli już się zainteresują to słychać jedynie rechot. Komentarz osoby rozpoczynającej ten wątek najlepiej o tym świadczy.

ocenił(a) film na 9
gajdozaur

Może to był przypadek, te wszystkie analogie do wypadku polskiego tu-154? Amerykański profesjonalizm - do pozazdroszczenia.
No i świetnie przedstawiony wątek uzależnienia. Denzel znakomity. Jestem pod wrażeniem.