PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556429}

Lustra 2

Mirrors 2
2010
5,3 16 tys. ocen
5,3 10 1 16365
5,5 4 krytyków
Lustra 2
powrót do forum filmu Lustra 2

Wreszcie znalazłem czas na obejrzenie Luster 1 i 2 po długim okresie przymierzania się. O ile jedynka obroniła się (głównie dzięki niezłej roli Sutherlanda, ale też klimatycznej muzyce) zasługując w moim odczuciu nawet na 7/10, o tyle dwójka kompletnie mnie rozczarowała (obejrzałem oba filmy w odstępie jednodniowym). Nie ma tam ani klimatu z jedynki, ani stopniowo odkrywanych przed widzem elementów "układanki", co nieźle budowało nastrój grozy w pierwszej części. Dostajemy bardzo przeciętny horror, który stara się głównie "jechać" na wypróbowanych w jedynce pomysłach i wątkach, tyle, że opracowanych i pokazanych w znacznie słabszym stylu.
Polecam tylko w tym sensie, aby mieć porównanie z niezłą jedynką.

jabu

Mam pytanie, czy druga część jest powiązana z 1? Chodzi mi o to czy jest kontynuacją, bo jedynka kończy się uwiezieniem w lustrze Sutherlanda i zastanawiam się czy będzie to jakoś kontynuowane, czy uda mu się z niego uwolnić. Sądząc po obsadzie drugiej części to Kiefer już w niej nie gra, ale może ma ktoś jakieś informacje na temat dalszej części luster w której będzie grał Sutherlandem o ile takowa powstanie.

ocenił(a) film na 2
pikol92

Nie ma żadnego nawiązania i w ogóle jest to dość szmirowaty horror-zupełnie bez klimatu pierwszej części