PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556429}

Lustra 2

Mirrors 2
2010
5,3 16 tys. ocen
5,3 10 1 16366
5,5 4 krytyków
Lustra 2
powrót do forum filmu Lustra 2

8/10

ocenił(a) film na 8

Świetny film stale trzymający w napięciu. Polecam !!!!

ocenił(a) film na 7
fjona1

Popieram, niestety znalazła się banda dzieci które oceniają ten film bardzo słabo. Idźcie lepiej oglądać wieczorynkę bo na filmach się nie znacie!

lostek815

Jak mi powiesz, co w tym filmie jest takiego trzymajacego w napieciu, to pojde ogladac wieczorynke. Na mnie ten film nie wywolal zadnego pozytywnego wrazenia. Wrecz chcialo mi sie spac. Pierwsza czesc byla lepsza, aczkolwiek rowniez nie nazwalbym tego filmem udanym. Jednak to, co pokazala dwojka, to juz ponizej wszelkiego poziomu. Nawet nie chce sie patrzec na ekran, bo po co ogladac praktycznie to samo drugi raz?

ocenił(a) film na 3
suaweq

Nie zgodze sie z jedna rzecza. 1sza czesc byla naprawde ciekawa i miala jakas fabule. 2ga czesc to nieporozumienie totalne.
Widac nie bylo pomyslu ani budzetu zeby zrobic cos dobrego bo to co sie ogladalo to jakas szmira... ode mnie ma 3

ocenił(a) film na 7
Ferrara666

Nie ma wg Ciebie fabuły? Omg. Ma i to bardzo pouczającą i oczywistą. Ci co zrobili coś złego dostali za swoje. Niby proste, ale jednak pouczające.

@suaweq, Zacznijmy od tego, że nie napisałem, że film trzyma w napięciu, ale oczywiście tak wg mnie jest skoro uważam horror za dobry. Chodzi mi tylko o to, że czepiasz się czegoś, czego nie mówiłem, ale już Ci odpowiadam. Dla mnie było dużo stresujących momentów. Chociażby sam fakt, że ktoś idzie sam w jakąś ciemność albo nagle pojawiająca się postać w lustrze jest straszna i normalnie zdrowy człowiek będzie się bał/wystraszy się.

I przede wszystkim film nie jest przewidywalny bo długo nie wiemy kim jest ta dziewczyna z lustra i czego chce, a wypadki też są niezłe bo nikt mi nie powie, że domyślał się jak zginie ta babka pod prysznicem. Trochę jak Oszukać Przeznaczenie ;)

ocenił(a) film na 4
lostek815

Oglądam wiele horrorów, ale ten jest zdecydowanie słaby. Gra aktorska cienka, scenariusz odtwórczy.. W scenariuszu są lekko mówiąc "niedociągnięcia":
SPOJLER
1. Syn szefa pracuje jako "ochroniarz"
2. Jak syn dzwoni do ojca, to jedynym tematem jest fakt, że rzuca pracę, a słowem nie wspomina, że właśnie zginął członek zarządu.
Plusem jest fakt, że nie łamie kanonu. Aktorka pokazująca cycki powinna zginąć :). Dobra muzyka, parę fajnych zdjęć. Dla mnie w zupełności wystarczy I część, drugą można sobie spokojnie darować.
Do lostek815 - mówisz, że ci co zrobili coś złego dostali za swoje - pytanie - po co w takim razie lustra chciały się dobrać do samego szefa. 4/10 i to jest trochę naciągnięta ocena.

użytkownik usunięty
pretendent

Zgadzam się, słaby, przewidywalny, odtwórczy. Po jedynce miałem chrapkę na ten tytuł ale widzę że źle zrobiłem że dla lustereczek 2 odstawiłem Thirst. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

film jest po prostu fatalny, nie wiem po co wydają kasę na takie "dzieła", w gatunku nic nie zmienia a entertainment żaden. Żenada.

ocenił(a) film na 3
lostek815

buhaha... ten film był śmieszny i żałosny, przewidywalny, mało straszny :]

kropp

ciiiiienki jak dupa weza :D

podobala mi sie tylko 1 czesc.... jakies pierwsze 35-45 minut.... potem w miare rozkrecania sie akcji maala chec do dalszego ogladania.... a 2 czesc.... wywolala u mnie reakcje bardzo podobna co jednka z tym ze od samego poczatku.... czulem ta sama niechec.... :] 3 to maximum jakie moge dac kontynuacji tej smiesznej beznadzieji.... zal.pl

ocenił(a) film na 2
EvilNicks

dramat, ale czego innego było się spodziewać, słaba fabuła, scenariusz gra aktorska przejrzysty strasznie, po 20 min wiadomo jak się skończy