PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556429}

Lustra 2

Mirrors 2
2010
5,3 16 tys. ocen
5,3 10 1 16366
5,5 4 krytyków
Lustra 2
powrót do forum filmu Lustra 2

kwestia gustu

ocenił(a) film na 7

LUSTRA 2-jak dla mnie wbrew wielu opiniom 2 jest minimalnie lepsza niż 1. Gra aktorska nie jest jakaś specjalna i jest ciut mniej tajemniczości ale za to mamy szybszą akcję ,więcej zabójstw oraz lepszy klimat. Dziewczynka z lustra mimo że oklepany motyw-robi wrażenie. Finałowa scena bardzo mi przypadła do gustu. Poza tym udane sceny z jedzeniem szkła i ścięgnami. Może faktycznie trochę na schemacie jedynki ale i tak film udany:)

ocenił(a) film na 8
miszaop

Dobre jest. Nie wiem dlaczego taka niska ocena moze dlatego ze ja nie traktowalem tego jako kontynuacje pierwszej czesci bo jedyne co wspolne z jedynką to chyba lustra ;) Film wporządku na nudny wieczór :)

ocenił(a) film na 3
miszaop

nie zgadzam się. 1 ma u mnie mocną 8 za klimat, za pomysł, za zakończenie, za napięcie i muzykę która była świetnym tłem. 2 daje mizerne 3. Za zupełny brak pomysłu na kontynuacje, za odgrzanego kotleta, który w trakcie się przypalił. Muzyka, swoją drogą niezła lecz nie na tak słaby film, w którym napięcie ulatnia się jak powietrze w przebitej oponie. Film zrobiony chaotycznie, męczący z deczka swoją przewidywalnością, która w pewnym momencie zaczęła bić po oczach.

Sceny wybebeszania itp - jak zwykle brak estetyki( a taka istnieje w horrorach), przesadne, a tym samym słabiutkie.
Dziwna dynamika. Wydaje mi się, że dość szybkie tempo na początku i długa pauza w środku, podkopało klimat.
Także z czystym sercem 3/10 za fajny tytuł.

ocenił(a) film na 4
miszaop

nie podobał mi się. film głupi, w skrócie, o poszkodowanej przesadnie ucharakteryzowanej emo dziewczynie mieszkającej w lustrach i mszczącej się na oprawcach. Wieje kiczem rodem z serii klątwa. przewidywalny, nie oglądnąłem nawet połowy a już wiedziałem o co chodzi. nie polecam, nie ma czego. aha i na dodatek ta idiotyczna okładka...