6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58613
6,1 17 krytyków
Mój rower
powrót do forum filmu Mój rower

Film z klimatem, fajnie się ogląda. Role 'starszych' ładnie zagrane. Zdjęcia, ale....

Idąc na ten film nie wiedziałem, że 'dołożył' się także TVN, co tak skwapliwie wyeksponowano już na samym początku.
I chociaż jest to ciągle film z grupy ambitnych, to został w mojej opinii zbyt wypłaszczony.

To skomercjalizowanie ożywiło film, ale mógłby być spokojniejszy

Przykłady:
Udany spacer "na kupę" obok trochę sztucznej sceny wymiotów zaraz po wejściu do samochodu.
Udana scena pieśni 2+1 czy transportowania pianina (kto je stroił) i śmiesznostki na rozluźnienie nastroju.

Wyciskacz łez: wypadek kolesia (jeszcze można uzasadnić), ale ta transmisja na żywo pod znaczkiem jedyne słusznej stacji, oraz infantylna zmiana programu z dołączającymi sie filharmonikami nie jest już do przyjęcia.

Pytanie, czy namieszał TVN, czy wcześniej powstał taki scenariusz???

Film trochę przynudza, chociaż ma bronić się powagą tematu i nastrojem i podobać sie ma... kobietom!

harkie

no ja już rzygam tą reklamą filmu po 20 razy na dzień,aż po prostu przez to film chociaż nie widziałem działa mi na nerwy

ocenił(a) film na 10
play2001

Przepraszam za sarkazm, ale co tam jest do oglądania (w TVN-ie), że masz okazję oglądać aż 20 reklam dziennie?
Chyba, że przełączasz z bloków reklamowych innych stacji ;)

Film trochę skręca w kierunku mydlanych baniek w stylu domów nad rozlewiskami itp.
Ot kolejna świąteczna propozycja po Listach do M.
W lekko podobnym stylu, humor i lekka naiwność bytu, chociaż temat w założeniu poważny.

Nie wiem co pokazują w TVN-ie, ale zwiastun w sieci jest zachęcający.
Jeżeli lubisz klimaty "nic się nie dzieje, a herbatkę wypić trzeba, póki mgła nie zejdzie", to polecam.
Sądząc jednak po Twoim wpisie, ten film nie będzie się Tobie podobał.
Mimo to polecam lepsze to niż dziełka w stylu Zmierzchów, Merid czy niestrawnego zwiastunu "Atlasu chmur".

Każden swój gust ma nie namawiam, nie odradzam :)