6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58630
6,1 17 krytyków
Mój rower
powrót do forum filmu Mój rower

Pytanie do tych, którzy byli - czy warto wysłać na ten film przyszłego tatę, który chyba jeszcze nie do końca wie co go czeka? ;)

mochafrostito

Zdecydowanie TAK! Pod płaszczykiem konfliktów między przedstawionymi trzema pokoleniami, kryje się spora ilość uczuć, typowych dla relacji pomiędzy męskimi przedstawicielami rodziny. W 100% zgadzam się z określeniem "Mojego roweru" mianem przewodnika po męskim świecie - można wyciągnąć naprawdę ciekawe przemyślenia o sobie i swoich najbliższych.
"Mój rower" oglądałem przedwczoraj (w przedostatnim dniu projekcji w moim ulubionym kinie) i muszę przyznać, że jestem zachwycony. W moim odczuciu film nie ma szczególnie wartkiej akcji, poza konkretnymi sytuacjami jest raczej dość spokojny, ale to chyba właśnie jest w nim najpiękniejsze. W zasadzie obraz jest bardzo realistyczny, nie przesadzony pod żadnym względem, za to doskonale relaksujący. Dodatkowe atuty to piękne polskie krajobrazy, przewijające się przez znaczną część filmu oraz dość oszczędnie dawkowany soundtrack jazzowy - szczególnie motyw "Arii", jest po prostu przecudowny ;)