6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58613
6,1 17 krytyków
Mój rower
powrót do forum filmu Mój rower

Nie wiem jaki cel postawił sobie twórca tego obrazu. Mam nadzieję, że nie silił się zrobić
inteligentny film, bo jeżeli tak, to poniósł totalną klęskę. Jeżeli chciał zrobić porządny
komediodramat, to też wyszło cieniutko, a nawet jeszcze słabiej. Moim zdaniem pozostaje tylko
jedna opcja - zrobić skok na kasę, bo ciemna masa i tak wyda te 15 zł, żeby zobaczyć dzieło, w
którym występuje przecież słynny Ojciec Mateusz (co niektórzy mogą przecierać oczy ze zdumienia,
że używa on niecenzuralnych słów). Ogólnie film jest słabiutki, zrobiony bez polotu, dialogi to jakaś
masakra, ludzie w kinie się śmiali sam nie wiem z czego. Podsumowując - radzę omijać go
szerokim łukiem....

ocenił(a) film na 4
TheKing23

Też nie oceniłam tego filmu zbyt wysoko, ale sens w nim uchwyciłam. Gdyby nie było tego przesytu sentymentalizmu, pewnie wywarłby na mnie lepsze wrażenie.

nache

hehe widzę, że filmy na wczorajszo/ dzisiejszym enemefie wywarły na nas podobne wrażenie ;)

TheKing23

po wczorajszym Enemefie ja straciłam całkowitą wiarę w Polskie kino.

rozalciaaa

Drogówka okazała się za ciężka? Proponuję wrócić z powrotem do Avatarów i Pamiętników....

TheKing23

Za ciężka? Durny ,pełny wulgaryzmów film o zepsutych "Polakach".

rozalciaaa

hehe nie wiem czy jest sens kontynuować dalej tą rozmowę, bo coś mi się zdaje, iż tobie się wydaje, że żyjesz w świecie pełnym niebieskich stworków, w którym panuje odwieczna miłość i sprawiedliwość... jeżeli tak, to żyj sobie w nim dalej ze świadomością jaki ten świat jest piękny i nieskalany....

TheKing23

Tak, właśnie ja żyję w takim świecie, nie obracam się w towarzystwie osób, które zachowują się tak jak to ukazane było w filmie.Nie potrzebuję oglądać tego typu filmów,które mnie uświadamiają,że istnieją takie zachowania, których ja świadomie unikam i nie chce mieć z nimi do czynienia.

rozalciaaa

No to cieszę się, że są jeszcze tacy ludzie jak ty, co żyją w "prawdziwej POlsce"...

ocenił(a) film na 7
TheKing23

Nie mam zwyczaju wdawać się w dyskusje tego typu i zapewne ten przypadek będzie potwierdzeniem że nie warto, ale nie mogę się powstrzymać . Od razu zaznaczę, że wiem o tym iż każdy ma swój gust filmowy i ma prawo mu się jeden film podobać a drugi nie podobać ( to tak dla sprostowania).
Piszesz, że film o niczym? A Twoje życie o czym jest? Postaraj się nastepnym razem chociaż sprobować zrozumieć film bo niekiedy filmy od nas tego wymagają (choć ja osobiście nie widze problemu w zrozumieniu takiego filmu jak Mój rower). Lepiej byłoby Twoim zdaniem gdyby powstał kolejny Kac Wawa tak ? Bo u nas to chleb powszedni i raczej skok na kase wyglądałby właśnie w ten sposób.
Zawsze znajdzie się ktoś, kto po wyjściu z kina pomyśli - Idę od razu na filmwebie napisze złą recenzję NORMALNEGO FILMU żeby to pokazać jaki jestem wytrawny krytyk.
Pozdrawiam i współczuję.

lukasz_3_3

Czyli Twoim zdaniem Mój rower jest filmem lepszym i bardziej potrzebnym polskiem kinu niż Drogówka? Aha, nie mam więcej pytan....

ocenił(a) film na 9
TheKing23

Przecież tego nie napisał , to po pierwsze, po drugie ja oglądałam obydwa fimy i zarówno jeden jak i drugi bardzo mi się podobał, więc jedno z drugim nie musi się wykluczać .

doughnut89

Zobacz sobie najpierw na jego profil, a potem zabieraj głos... Mój rower ocenił na 7 a Drogówkę a 6, więc to chyba musi oznaczać, iż ten pierwszy tytuł uważa za lepszy....

ocenił(a) film na 7
TheKing23

Wcale nie musi patrzeć na mój profil by zabierać głos.
Tak oceniłem filmy i to moja personalna ocena. Zaraz okaże się, że zobaczysz jak oceniłem Ojca Chrzestnego i będziesz mi zarzucał że uważam go za film mniej potrzebny kinematografii niż Piraci z Karaibów i tak samo fajny jak Mój rower. Otóż tak samo ma się Drogówka do Mojego roweru i nie wydaje mi się sensowne porównywanie tych filmów. Poza tym oczywiscie ze oba są polskie to raczej nie mają nic wspolnego, a moje oceny nie świadczą o tym co uważam za bardziej lub mniej potrzebne, lepsze czy gorsze, tylko czy mi się coś podobało/przypadło do gustu.

lukasz_3_3

No to trzeba było od razu powiedzieć, że się nie znasz na kinamotografii, a oceny wystawiasz w zależności od tego jak wiatr zawieje...

ocenił(a) film na 7
TheKing23

To czy się znam czy nie znam to już nie Tobie oceniać.

lukasz_3_3

Ja nie muszę niczego oceniać, za tym przemawiaja fakty: wg ciebie galerianki sa filmem na takim samym poziomie co Drogówka... zamykam temat

ocenił(a) film na 6
lukasz_3_3

Błąd jaki popełniłeś w tej wypowiedzi polega na tym, że nie pisałeś o sobie, jakie są Twoje odczucia, ale od razu zarzucasz komuś, że nie zrozumiał, niech lepiej się zastanowi i że dla Ciebie to nie był problem. Ludzie tego nie lubią ;) Chodzi o to żeby wypowiadać się tylko o sobie, bo jak zaznaczyłeś - każdy ma inny gust filmowy ;) Ja osobiście byłam na enemefie i film też nie przypadł mi tak bardzo do gustu jak poprzednie, może to wynik zmęczenia a może tego, ze spodziewałam się po tym filmie czegoś więcej, a może ten film bardziej przemawia do facetów? :D

ocenił(a) film na 6
kwiatuszekk14

To miało być do lukasz_3_3 ;)

ocenił(a) film na 7
kwiatuszekk14

Tak wiem wiem.
Nie powinienem pisać w ten sposób ale tytuł postu " Film o niczym" nie jest prawdą a cała wypowiedz zakończona słowami "radzę omijać go szerokim łukiem...." jest trochę nieadekwatna do tego co ten film nam przedstawia oraz jest tym samym nieco krzywdząca. Nie chcę dalej brnąć w tej bezcelowej dyskusji więc drogą podsumowania powiem, że film mi się po prostu podobał, nie był o niczym i nie radzę omijać go szerokim łukiem, tak jak autor postu, bo jak widać, jednemu się spodoba, a drugiemu nie ;)
A, tak masz racje, że ten film może rzeczywiście do męskiej części publiczności bardziej przemawiać ;p
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
TheKing23

film moim zdaniem beznadziejny, ostatni na wczorajszym enemefie, pozostało mi tylko na nim zasnąć ... nic ciekawego

ocenił(a) film na 8
gagalinska

Znakomity film, no i GENIALNY Michał Urbaniak :)

TheKing23

a ja uważam, że jest dokładnie tak jak napisałeś na początku. Nie jest to ani wielce inteligentny film, ani komediodramat, ale typowe kino familijne. Może właśnie jakiś ojciec z synem po zobaczeniu takiego filmu porozmawiają ze sobą poważnie po raz pierwszy od kilku lat. Dla Ciebie (jak i zresztą dla mnie), film o niczym i bez żadnej głębi, ale w tym przypadku nasza ocena jest bardzo subiektywna.

ocenił(a) film na 1
TheKing23

coz moge napisac, podpisuje sie obiema rekami. najwieksza zenada byly dwie ostatnie sceny, kto widzial ten wie. i te smiechy na sali, jak mlody pytal o cos, konczac pytaniem "czemu?" a stary mu "sremu" chyba tak jeszcze z dwa razy bylo, a ludzie taaaka beke mieli. moze bez komentarza zostawie. zreszta, na drogowce tez sie z kazdej uslyszanej k... czesc sali smiala, z kazdego przypadkowego seksu, z chlanej na umor przez policjantow wódy, z ukazywania sytuacji korupcyjnych, moze masz "niedzisiejsze" poczucie humoru, bywa;)

ocenił(a) film na 3
TheKing23

W zupełności się zgadzam - jedyny ciekawy moment w filmie to pożar domku letniskowego - jedyny śmieszny tekst:
- co się stało?
- A nic. Maciek będzie miał syna
poza tym tak drętwej gry aktorskiej, no może oprócz Żmijewskiego - dawno nie widziałem

ocenił(a) film na 4
TheKing23

dokładnie, film o niczym a zapowiadał się na takie cudo o.O