6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58612
6,1 17 krytyków
Mój rower
powrót do forum filmu Mój rower

ja się na tym nie znam ale lepiej mi idzie obrabianie trzasków w audio na najprostszym
programie....

ocenił(a) film na 5
Mothyff

No to chyba temat rzeka na tym forum. Muszę się jednak zgodzić. Ten odwieczny dylemat w przypadku polskich filmów - ściszyć i nic nie słyszeć albo się domyślać, co autor miał na myśli czy zrobić głośniej i obudzić wszystkich domowników. :) Niestety w większości polskich filmów dźwięk jest na niskim poziomie, muzyka w tle głośna jak na koncercie rockowym, dialogi cicho...Parę osób tu pisało, że powinny być napisy do polskich filmów - aż smutne, że trzeba się z tym zgodzić. Pozdrawiam. :)

lana3789

tylko pytanie brzmi - czemu każdy widz błaga dźwiękowców o poprawę a oni to zlewają ciepłym moczem?

ocenił(a) film na 5
Mothyff

Ciężko mi na to pytanie odpowiedzieć, nie jestem wielką fanką kina polskiego (może z paroma wyjątkami) i to wcale nie ze względu na walory techniczne obrazu, nie mogę się również nazwać specem w tej dziedzinie. Wydaje mi się, że po prostu nie ma na to kasy albo brakuje specjalistów w tej dziedzinie i zespołu ludzi, którzy by z nim pracowali. Nie zdziwiłabym się gdyby to był również zamysł reżysera i jego wizja artystyczna, jakaś maniera kręcenia polskich filmów, której reszta ekipy się podporządkowuje. Pozdrawiam.

lana3789

nie wiem, być może ale przecież już dziecko 15 letnie lepiej nagra dźwięk i przerobi prostym programem, a to ludzie po studiach.. ehh

ocenił(a) film na 5
Mothyff

Widać twórcom nie zależy na walorach technicznych filmu, a ci którzy chcieliby coś zmienić w tej materii nie mogą się przebić, bo są w mniejszości. Najważniejsza z tego co widzę liczy się promocja i działania marketingowe mające na celu przyciągnąć masy do kina. Oczywiście z paroma wyjątkami. Pozdrawiam.