PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31004}

Mądrość krokodyli

The Wisdom of Crocodiles
1998
6,4 1,8 tys. ocen
6,4 10 1 1847
6,3 3 krytyków
Mądrość krokodyli
powrót do forum filmu Mądrość krokodyli

Mały fanatyzm....

ocenił(a) film na 9

Dreszczowiec z przecudownym, wspaniałym, świetnym [...] fantastycznym, niezastąpionym [...] Judem Law.
JEst on nemal stworzony do roli, która zagrął. Jego uroda - wiecznie niedojadającego intelektualisty - idelanei jest dopasownaa do postaci współczensego wampira Steve'a. Oczywiście Jude nie gra tylko urodą. Także świetnie operuje środkami aktorksimi. Nie przesadnie bez maniery, ot tak akurat by osiągnąc przerażajaco dobry, ale nie teatralny efekt.
Nie jest tylko prymitywnym żądnym krwi morderca, ale godnym przeciwnikiem i intelektualnie rozwiniętym "przestępcą".
Nic więcej w fimie atrakcyjnego nie ma.
Jest tlyko Judzik i milczenie

użytkownik usunięty
Ola

Veto
"Mądrość Krokodyli" to jeden z moich ulubionych filmów (exequo na pierwszym miejscu z "Podziemnym Kręgiem") i nie uważam, że są też inne, interesujące rzeczy w tym filmie.
Przede wszystkim -- opowieści, które snują Grlscz i Anne. Dla mnie to kwintesencja tego filmu. Akcja jest dość nieśpieszna, pierwszy razem miałem wrażenie, że mnie finał gdzieś minął albo co. Dopiero za drugim razem, kiedy nic mi nie przeszkadzało, mogłem w pełni delektować się filmem.
Choć, oczywiście, nie do ocenienia jest tutaj gra Jude'a Lawa, który jest rewelacyjny w tym filmie.