Te jego pierwsze filmy jak jeszcze miał blond włosy i wąsy hehe.
Komiczna była ta scena jak wyleciał na ulicę naśladowca Bruce'a Lee a Chuck odpowiada: "To jakiś żart?". :) Niezłe też jest wprowadzenie w filmie - walka na tle neonu. Od razu czuć klimat filmu.
Tak ,ten film Chucka jest świetny .Dużo akcji ,efektownych i brutalnych pojedynków ,dobra gra aktorska ,dwie piękne kobiety ,ciekawa historia ochroniarza który musi pomścić smierć swojego szefa itp Dla niektórych ten film jest lepszy niż np Samotny Wilk McQuade .Ja sam osobiście nie zastanawiałem się tak dokładnie który jest lepszy bo oba lubie bardzo i należa do najlepszych filmów z Chuckiem .Skoda ze dziś już takich nie kręcą .Stawia się dziś tylko na efekty specjalne .....
,,Mściciel z Hongkongu'' - film dobry, czasami zdarzyły się nudniejsze momenty, ale zaraz były rekompensowane scenami walk i rozwiązłym językiem Norrisa, który rzucał ciętymi ripostami. I to, o czym wspomniał już autor tematu - walka na tle tego neonu przyciąga uwagę. Podobała mi się też scena, jak Norris ogrywał tych dwóch facetów z pieniędzy. Grali w kości i za każdym razem wygrywał Norris ;-) Film oceniam na 7/10.
Bardzo mądrze i fajnie napisana recenzja Kasiu tego filmu .Tak jak mówisz Kasiu były momenty nudniejsze ale za chwile dostawaliśmy w prezencie efektowne sceny walk .I co zauważyłaś szłusznię Chuck w tym filmie często rzuca ciętymi i ostrymi ripostami co nie jest spotykane często w jego filmach .Walka na tle neonu też fajna ,jak i scena ogrania dwóch facetów w kośći przez Norrisa .Mi z kolei podobała się scena kiedy Chuck przyszedł po morderstwie swojego szefa Sama po jego córkę Joy a ona była ze swoim chłopakiem Herb i nie chciała iść z nim a Chuck mówi do niej posłuchaj Joy ,wtym czasie chłopak Joe Herb mówi to Chucka : Latasz ? ,Norris -Nie ,Herb tu sporo osób lata ,wiesz o co mi chodzi .Norris go ścisnoł mocno za rękę i mówi :Tak ale nie latam ,nie jeżdze na nartach ,nie gram w tenisa i nie jestem żadnym członkiem klubu .Spadaj ! I właśnie za takie akcje uwielbiam Chucka .
O tak, ten moment też był zabawny ;-) Chłystek myślał, że sobie frajera znalazł, ale się pomylił ;-D
Ogólnie to Mściciel z honkongu to film dobry i solidny .A Samotnego Wilka McQuade ogladałaś ?
Mam go na laptopie, więc obejrzę dziś wieczorem ;-) I oczywiście zdam relację, zresztą jak zawsze ;-D
No i jeszcze dziś Utajona Furia na Tele 5 jak by co .Relacja jak zwykle mile widzana .
Utajona furia już kilka razy leciała na Tele 5. Chwała im za to, że przypominają ten film, bo na innym kanale nie leciał nigdy (chyba).
Oni zauważyłam, że nawet często puszczają perełki 80-90 ;-) A ostatnio nawet tv4 nie wiem, co im się stało, że raczyli nam puszczać te wszystkie filmy sztuk walki. Jackie Chan'a puszczali w kilku filmach, Bruce'a Lee, dzisiaj też jakiś ma być.
Widzę Kasiu że oceniłaś Utajoną Furię bardzo wysoką 9/10 czyli bardzo ten film ci się spodobał .
O tak. Ja już chciałam po pierwszych morderstwach wejść tu i ocenić, ale się z tym wstrzymałam do końca filmu ;-D Mroczny film, gdzie nie gdzie drastyczniejsze sceny się pojawiały no i niezawodny Chuck ;-D
@Bradock i @Alex: ja też mam dla Was wspaniały film akcji. Mówię, że wspaniały, bo oglądałam i byłam zadowolona po obejrzeniu. A mianowicie ,,Akcja made in U.S.A.'' z 1989. Ten film jest w całości od wczoraj na YT, ale musicie wybaczyć z jakość, ale to jest jedyna dostępna w sieci VHSRip z niemieckiego pirata, mimo to da się obejrzeć spokojnie. A dużo ludzi wiem, ze chce go obejrzeć bez konieczności logowania się na chomi.kuj. A link do yt z filmem podam Wam na priv, bo tu nie można ;-) Wiem, że się Wam spodoba chociaż trochę ;-)
Wiem że kilka razy leciał ten film na Tele 5 ,bo kiedyś go tam raz oglądałem .Natomiast kiedyś ,bardzo dawno temu w 1997 roku Polsat puścił raz Utajoną Furię w Sobotę o 22 .00 .Wiem ,bo wtedy widziałem ten zwiastun i bardzo mi się spodobał .Natomiast filmu wtedy nie oglądałem bo w swoim wtedy pokoju nie miałem telewizorka a rodzice nie pozwoli mi wtedy tego filmu obejrzeć ,bo wiadomo po 22 .00 to film dla dorosłych a nie dla młodzierzy .Zresztą Polsat pokazał wieksość ,ba prawie wszystkie filmy z Chuckiem ,bo wiadomo wtedy serial ,,Strażnik Teksasu ,, robił furorę ,, wiec jechali na popularnośći Chucka .Tak przynajmiej ja uważam