Mad Max: Na drodze gniewu

Mad Max: Fury Road
2015
7,2 235 tys. ocen
7,2 10 1 235372
8,4 79 krytyków
Mad Max: Na drodze gniewu
powrót do forum filmu Mad Max: Na drodze gniewu

5/10

ocenił(a) film na 5

Spodziewalem sie prawdziwego kina akcji, przeznaczonego dla dojrzalego i myslacego widza, a dostalem kolejny film dla dzieci, w ktorym krew wystepuje rzadziej niz woda (a woda prawie wcale). Sceny akcji jak najbardziej na plus, choc pod koniec filmu sa juz nudne, ale gdy ten zwalnia nie moglo oczywiscie zabraknac przeciaganych "smutnych" scen, gdzie rezyser musi podkreslic jak bardzo sa smutne, bo oczywiscie tego w tak oklepanym filmie nie moglo zabraknac. Pare scen oderwanych od rzeczywistosci jak koles z gitara ( genialny ) gina pod bezbarwnymi, oklepanymi postaciami i schematami typu zly zakocha sie w kims dobrym, a samotnik zostanie z grupa ktora wlasnie poznal...Choc nie moge powiedziec zebym przez wiekszosc filmu sie nudzil, to sensu czy logiki w tym za grosz. Ot kolejna bajeczka dla dzieci

ocenił(a) film na 10
Serendy

Epatowanie, krwią to właśnie dla mnie "dziecinada". W rzeczywistości krew nie chlusta tak obwicie, jakby to wynikło nie których R-k. Swoją drogą ciekaw jestem dlaczego ten film jest R-ką? Chodzi o ta goliznę? Jak dla mnie na plus jest również brak przekleństw.