Mad Max: Na drodze gniewu

Mad Max: Fury Road
2015
7,2 235 tys. ocen
7,2 10 1 235343
8,4 79 krytyków
Mad Max: Na drodze gniewu
powrót do forum filmu Mad Max: Na drodze gniewu

bo THardy to jednak dobry aktor, Miller maczał w tym palce, ale trailer w ogóle nie zrobił na mnie wrażenia. No, jedynie Charlize, która ma w sobie coś przyciągającego. Pewnie trailerem chcieli przyciągnąć fanów filmów akcji, ale jednak wybuchy i pościgi to trochę mało. Ale zobaczymy, może będzie lepiej.
...
I kto do cholery zatrudnia do filmów Rosie HW, aka chodząco-mówiące drewno?

ocenił(a) film na 8
Drago_2

wybuchy i pościgi to trochę mało? Nie wiedziałem, że seria Mad Max to ambitne kino :) Przecież w tych filmach zawsze chodziło o prymitywne naparzanie się dobrych ze złymi przy udziale dziwacznych maszyn w post apokaliptycznym świecie. Najmocniejszym elementem serii była charyzmatyczna postać MM grana przez Mela G i oprawa wizualna.
Patrząc na zwiastun, wizualnie nowy Mad Max wygląda miodnie (CGI + klimat starych części) Tom Hardy z pewnością da rade zastąpić Gibsona. Nic tylko wyłączyć mózg na dwie godzinki i cieszyć oczęta pustynną rozwałką :)

zonk_2

Bardziej chodzi o to, że po obejrzeniu pomyślałam "meh, naparzają się, nic ciekawego", a trailer powinien zachęcić do obejrzenia filmu, chociażby dzięki atmosferze. Której nie ma. Więc mam nadzieję, że THardy faktycznie stworzy charyzmatyczną i ciekawą postać.

No i umówmy się, Mad Max już był, więc ten film powinien się jednak chociaż trochę postarać, by go przebić ;)

Drago_2

Przebić ?
A widziałaś jakieś remake, które chociaż dorównały pierwowzorom ?
Bo ja jakoś nie widziałem. A co dopiero przebić :)

returner

Dlatego napisałam "postarać się". Wiesz, niech chociaż udaje, że próbuje i nie będzie kompletną porażką ;)

ocenił(a) film na 6
returner

Mucha, Scarface, Thing,.. Wymieniać dalej?

shamar

Tak. Tu oczywista prawda. Ale to są nieliczne wyjątki od reguły.
Poza tym pierwowzór Muchy i Thing nie były, aż tak kapitalne.
Scarface obie wersje są bardzo dobre 1932 i 1983.