Mad Max: Na drodze gniewu

Mad Max: Fury Road
2015
7,2 235 tys. ocen
7,2 10 1 235372
8,4 79 krytyków
Mad Max: Na drodze gniewu
powrót do forum filmu Mad Max: Na drodze gniewu

Ostatnio zwróciłem uwagę na ten tytuł, bo film zebrał dobre recenzje. Nigdy wcześniej nie słyszałem o tej serii, stąd moje pytanie - można sobie obejrzeć ten film bez znajomości poprzednich tytułów czy jest to raczej kontynuacja jakieś historii? Bardziej taki James Bond gdzie nie ma znaczenia jaki film kiedy obejrzysz czy też mamy ciągłość wydarzeń jak np. w Iron Manie?

ocenił(a) film na 10
soxterix

Jak Bond. Oglądaj śmiało.

użytkownik usunięty
rozkminator

No niby w Bondzie nie ma niewiadomo jakich tam powiązań, ale z nowszych odsłon "Quantum of Solace" kontynuuje wydarzenia pokazane w "Cassino Royale". Wiem, czepiam się:P Ja chyba jednak poleciłbym Ci zapoznanie się z komiksem, bo możesz wtedy bardziej pozytywnym okiem spojrzeć na nowego Maksia;)

Dzięki za info. Komiksy to nie moja bajka - myślałem raczej o zapoznaniu się z wcześniejszymi filmami z serii.
Co do Bonda to żaden ze mnie fan, więc nawet nie pamiętałem, że Quantum było kontynuacją wcześniejszego filmu. A tak w ogóle do pozdrowienia dla kolegi, który dał dyszkę krótkometrażówce The Maker. Zdecydowanie jeden z filmów mojego życia.