Jedna jest przywodzczynia gangu druga to kobieta wojownik a tak zwana grupa 5 zon jest wjakis sposob z fabula idosc istotny ale zapewniam ze nie sa od tego zeby robic z filmu romans nie dajcie sie zwariowac
Bo cycki muszć być - takie sa obcenie standardy w kinie. Przez takie podejście resident evil to film o latexie
No właśnie przez to że prawie same kobiety w obsadzie, mam obawy, że to będzie bardziej przypominało Aniołki Charliego niż Mad Maxa :(
Bo to będzie z feminizowany gniot ...w którym furiosa i jej aniołki będą ratować Maxa z niewoli .... dla tego mam spore wątpliwości by na to iść .....
bo w Wojowniku Szos nie było sporo kobiet? ROFL. Jak wy mnie już irytujecie z tym swoim płaczem o tego nowego MM. To samo z fabułą, po paru trailerze zaraz wielki płacz że to kolejny gniot bo 3/4 to będą wybuchy, pościgi a fabuła marna, jakby w którejkolwiek części MM tak nie było.
Fury Road to będzie połączenie Mad Maxa i Mad Maxa 2
W dużym uproszczeniu mówiąc bo choćby się ze sr... to i tak nie powtórzą sukcesu dwóch pierwszych części - czytasz i nic nie rozumiesz - kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem.
Nie mam nic do sporej liczby kobiet w filmie chodzi mi o je ukazanie. Dwójka była właśnie tak dobra dlatego bo przedstawiała realność egzystencji w takich realiach - gdzie wyraźnie było pokazane co by się z kobietami działo w takim świecie.
Masz rację, nie powtórzą sukcesu MM i Wojownika, oni te części przebiją ;)
Nie bądź hipokrytą, kilka osób przed tobą płakało zarówno że kobitki niby takie twarde i dwa że ich tak dużo w obsadzie, nie mam zamiaru każdemu pisać jedno i to samo na pdst. ctrl +c i ctrl+v.
Wystarczy że odpiszę jednej osobie ;)
No cóż ja tam widziałem w jedynce biedne, bezbronne gwałcone kobitki a nie w Wojowniku, gdzie prócz tej jednej blondyny którą próbował zarwać pilot, reszta z bronią radziła sobie dobrze i nie bała się walki.
Widać jak oglądałeś film ..... szkoda mi na ciebie czasu - w jedynce wędrowni bandyci zgwałcili młodą dziewczynę i zabili jej chłopaka albo co najmniej mocno obtłukli , potem Gąsior i Max musieli ją odratować bo była przerażona po tylu gwałtach ich było chyba ponad 10 ..na pewno w dwójce był tylko jedna " wojowniczka " co już popsuło realność filmu al można to było przełknąć i na samym początku kiedy Max obserwował z pobliskiego szczytu bazę roponośnych ..... tam też doszło do brutalnego gwałtu za co Max wykonał karę śmierci na frajerze !
Nie, co najmniej go nie obtłukli, ani zabili, tylko zrobili coś gorszego. Oglądałem na tyle dobrze, żeby pamiętać że nie tylko przerżneli dziewczyne ale i jej chłopaka na którego Max natknął się z kumplem, z tego co pamiętam biegł z zakrwawioną dupą na wierzchu i gdy tylko zobaczył policjantów uciekł w chaszcze :D
W MM2 na pewno było więcej kobiet z bronią, nie moja wina że kojarzysz tylko jedną ;(
https://www.youtube.com/watch?v=mmdCZWP7gdA
Było kilka kobiet, i tylko jedna taka ciepła klucha, ta którą zarywał pilot.
"co już popsuło realność filmu"
Od kiedy to filmy mają być realne? Chcesz coś realnego obejrzyj dokument albo jakąś biografie. Widzę że ty to chyba byłeś w post-apo przyszłości i widziałeś co i jak ^^.
"przedstawiała realność egzystencji w takich realiach - gdzie wyraźnie było pokazane co by się z kobietami działo w takim świecie."
ROFL, człowiek przystosowuje się do środowiska w jakim musi żyć, tak, w MM i MM2 było pokazane co by się działo w takim świecie nie tyle z kobietami co w ogóle z ludźmi, nie uzbrojonymi lub napadniętymi przez liczniejszych agresorów, heh. Dlatego nie pierdziel głupot że kobiety jedynie były by gwałcone, jak żyjesz w tak popieprzonym świecie jak Max to chodzisz uzbrojony i unikasz świrów, proste.
Przeszedłem wszystkie Fallouty od dechy do dechy - śmiem twierdzić ze jakieś doś mam ;)
Chodzi o sam fakt przewagi fizycznej mężczyzny nad kobietą. Owszem każdy nie uzbrojony , nie będący w licznej grupie miał by przesrane no chyba że jest jak Max i ma broń albo jak Vault dwewller i beiga w pancerzu wspomaganym ;)
No ja na klipie widziałem tylko Virginie Hey i ona była właśnie tą wojowniczką reszta raczej nie pomnę by miała broń - ta ciepła klucha to chyba piguła była o ile się nie mylę. Po prostu żeby się trzymały jakiejś wewnętrznej spójności tak a nie żeby mała śmieszna du... skopała 10 rosłych chłopa którzy też coś np potrafią jujitsu czy kravmage czy nie wiem taekwondo - strasznie mnie takie filmy wkurzają ....bo rażą niekonsekwencją płynącą z femifaszystycznego zadęcia.
W takim zrujnowanym świecie bez praw, opieki prawnej i tech ....ich los był by straszny albo musiały by szukać od razu sobie faceta do ochrony albo wejść w struktury jakiegoś haremu jakiegoś watażki .....inaczej było by dokładnie jak MM 1 i 2 dzień w dzień. Człowiek bardzo się uwstecznił przez tą całą technologie i zrobił się strasznie wygodny - jeśli idzie o inwencje, twórczość - fallouty bardzo dobrze to obrazują pewne odkrycia technologiczne znowu stały by się dla nas niczym "magia" i człowiek nie potrafił by ich wskrzesić.
No nie mogę, chyba nie wytrzymam ze śmiechu.
"Przeszedłem wszystkie Fallouty od dechy do dechy - śmiem twierdzić ze jakieś doś mam"
Więc ja po przejściu takich gier jak AvP czy DOOM mogę twierdzić że jakieś doświadczenie w zwalczaniu Xenomorphow, Predków i demonów? LMAO. Gra to TYLKO gra.
" każdy nie uzbrojony , nie będący w licznej grupie miał by przesrane no chyba że jest jak Max i ma broń"
Tyle na ten temat, KAŻDY, będąc bezbronnym i samotnym ma przesrane, i to dobrze ukazuje MM, są tacy co wolą być sami a są tacy co wolą się trzymać w kupie jak paczka Humungusa czy Pappagallo.
".ich los był by straszny albo musiały by szukać od razu sobie faceta do ochrony albo wejść w struktury jakiegoś haremu jakiegoś watażki"
Albo wejść w skład jakiejś grupy jak ta Pappagallo, heh.
"Chodzi o sam fakt przewagi fizycznej mężczyzny nad kobietą."
A po co ci przewaga fizyczna skoro masz przy sobie broń palną?
"a nie żeby mała śmieszna du... skopała 10 rosłych chłopa którzy też coś np potrafią jujitsu czy kravmage czy nie wiem taekwondo - strasznie mnie takie filmy wkurzają ....bo rażą niekonsekwencją płynącą z femifaszystycznego zadęcia."
To się zawiedziesz bo w historii naszego zasranego świata wiele było takich kobiet ^^ Nadieżda Durowa, Olimpias, Joanna Żubrowa, Emilia Platter, Joanna D'arc, Boudika, Hua Mulan, Wang Cong’er, Anna Dorota Chrzanowska kobiety Scytów czy Galów i Germanów, Można tak wyliczać i wyliczać.
Coś czuję że ktoś ma tu przerost ego i po prostu boli go fakt że kobieta MOŻE choćby raz na ruski rok obić facetowi pyszczydło. Dla mnie bomba, co może być lepszego od kilku mniej lub bardziej skąpo odzianych, walecznych dziołch w klimacie post-apo :) + jedna z metalową protezą ręki.
Lepsze stado lasek, niż stado gejów bądź co druga postać czarna w imię poprawności politycznej.