PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=691927}

Magia w blasku księżyca

Magic in the Moonlight
2014
6,4 51 tys. ocen
6,4 10 1 51134
5,6 48 krytyków
Magia w blasku księżyca
powrót do forum filmu Magia w blasku księżyca

Bardzo dobry film, jak na Allena lekki i przyjemny. Dla mnie o wiele lepszy od zachwalanego przez krytyków "Blue Jasmine".

użytkownik usunięty
szefu3

Blue było słabiutkie.. Ale liczę, że tym razem będzie ciepły klimat rodem z "O północy w Paryżu". Wizualnie musi być doskonały.

użytkownik usunięty
szefu3

zgadzam sie z tobą:)

szefu3

wyszłam z kina, a zdarzyło mi się to pierwszy raz. jestem rozczarowana tym filmem

li_lias

li_lias - a może napiszesz coś więcej? swoją drogą nie wiem jak można wyjść z kina, i to na takim filmie? przecież to nie była kac wawa? nie rozumiem... a może właśnie dlatego, że to nie kac wawa?

szefu3

w ogóle nie poszłam na kac wawa, więc nie mogłam z niego wyjść :p przyzwyczaiłam się do "dobrego" u Allena, więc tandeta mnie zmierziła. nie mogę uwierzyć, że to jego film ://

li_lias

"tandeta" "nie mogę uwierzyć, że to jego film" - to są same ogólniki i pierdoły. Nadal nie napisałaś KONKRETÓW, merytorycznych argumentów dlaczego Ci się film nie podobał.

szefu3

przeczytaj inne moje (i nie tylko moje) wpisy na ten temat. w dużym skrócie nudny, gburowaty, rwana fabuła, brak polotu, mało błyskotliwe dialogi, brak chemii nie tylko między postaciami, ale i między postaciami a widzem (piszę o sobie :p). ten film nie jest wart zapamiętania nawet ze względu na krajobrazy. nigdy do niego nie wrócę

szefu3

piszę tylko o swoim subiektywnym odbiorze. rozumiem, ze Tobie film się podoba i nie mam z tym problemu.