PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=691927}

Magia w blasku księżyca

Magic in the Moonlight
2014
6,4 51 tys. ocen
6,4 10 1 51134
5,6 48 krytyków
Magia w blasku księżyca
powrót do forum filmu Magia w blasku księżyca

Miły i przyjemny film, fanom Allena się spodoba i tyle w tej kwestii ;) Rewelacyjne dialogi !

ocenił(a) film na 8
mon_fw

dokładnie tak! Dialogi prześwietne.

ocenił(a) film na 7
mon_fw

mnie sam film nie powalił. uważam, że woody allen wyreżyserował o wiele lepsze filmy, ale jeśli chodzi o scenariusz i dialogi to tak jak napisałeś, allen okazał się po prostu genialny! :D

ocenił(a) film na 7
mon_fw

nie wiem, czy rewelacyjne, allen miał już chyba lepsze momenty, jeśli o to chodzi. ale są niezłe, trzba przyznać. ogólnie się zgadzam - bardzo przyjemny film. mnie osobiście bardzo przypadła do gustu gra colina firtha.

ocenił(a) film na 9
mon_fw

Otóż to. Na filmy Allena idzie się, żeby posłuchać dialogów (o ile próba zrozumienia ich znaczenia nie przyprawia o ból głowy), żeby obejrzeć fantastyczne zdjęcia (o ile nie mierzy się ich typowym dla Nolana czy Bay'a - nic nie odbierając im filmom - wskaźnikiem użycia blueboxa), żeby wsłuchać się w muzykę (o ile nie mierzi brak syntezatora w sekcji rytmicznej jazzbandu), żeby w końcu wczuć się w klimat i na te około półtorej do dwóch godzin wyłączyć się z codzienności i uciec do świata, w którym banalne prawdy są podane w wykwintny i nie pozbawiony humoru sposób.
Baaa, też lubię wpierniczać popcorn przy blockbusterach i dobrze się na nich bawić, ale tej magii w nich nie ma, co jest w filmach Allena - i nie o tytuł tylko tu chodzi.

ocenił(a) film na 6
mon_fw

Stanley zwykł powtarzać, że media to szuje. Jesteś piękną szują.
:-)