PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=691927}

Magia w blasku księżyca

Magic in the Moonlight
2014
6,4 51 tys. ocen
6,4 10 1 51127
5,6 48 krytyków
Magia w blasku księżyca
powrót do forum filmu Magia w blasku księżyca

1. "Magia w blasku księżyca".
2. "Sekstaśma".
3. "Boyhood".
4. Wasze propozycje z aktualnych nowości.

Nie kierujcie się jakością filmu bo dziewczyna raczej kinomanką nie jest.

kama998

1 :)

emilka_2

Tzn. nie widziałam żadnego z tych filmów jeszcze, ale jako dziewczyna, z opisów, wolałabym chyba, żeby mnie chłopak na to zabrał ;)

emilka_2

Byłam w kinie na "Magii w blasku księżyca" i szczerze uważam ten czas za zmarnowany, mimo że lubię filmy Woodiego. Kuzyn był z dziewczyną na "sekstaśmie" i naprawdę polecają film.

ocenił(a) film na 5
kama998

Widziałam nr 1 i niekoniecznie uważam to za najlepszy wybór. Urocze krajobrazy i historyczna muzyka nie zastępują wciągającej akcji. Mówisz, że dziewczyna nie jest kinomanką więc prawdopodobnie nie doceniu tutaj wysiłków Allena :) Jeśli lubi komedie to uważam że najlepiej zabrać ją na Sekstaśmę - słyszałam, że to jedna z oryginalniejszych i rzeczywiście śmiesznych komedii, choć sama nie miałam jeszcze okazji obejrzeć. Powodzenia i daj znać jak się bawiliście.. ;)

musiclife

musiclife - chyba masz rację, myślałem podobnie.
Dziękuję za pomoc obu Paniom. :)

ocenił(a) film na 4
kama998

Magia w blasku księżyca, bo jest to na tyle powolny i nudny film, że nie ważne, co będziecie robić podczas seansu to i tak nic nie stracicie.
A jednocześnie ładne obrazki, miła muzyka i okazyjne (serio, niezbyt ich wiele) dobre teksty urozmaicają seans.

kama998

Wybrałem "Sextaśmę" - film ok, 6/10, nawet się pośmiałem.

kama998

''Magia...'' to naprawde ciekawy film.Woody Allen to mistrz psychologicznych wywodow.''Sekstasma'' (zwiastun) wywoluje u mnie jedynie chec ucieczki z kina ; )))

ocenił(a) film na 6
kama998

Boyhood

kama998

Z tych trzech oglądałam "Magię..." i "Boyhood" - to zależy, jaka jest Twoja dziewczyna (lub przyszła dziewczyna) ;-) Jeżeli jest romantyczką, to na pewno spodobają jej się kadry i styl retro "Magii w blasku księżyca" (choć jeżeli chodzi o fabułę, to dla mnie jest to taka troszkę wydmuszka) - w tym filmie Woody'ego chodzi o to, żeby skupić się na wysublimowanych, delikatnie ironicznych dialogach ;-) Jeżeli Twoja wybranka woli filmy takie bliższe teraźniejszości (takie bardziej życiowe) o problemach rodzinnych i życiu młodych ludzi, to spodoba jej się "Boyhood" ;-) Przy "Magii.." można sobie fajnie "odpłynąć", ale mnie zdecydowanie bardziej podobał się "Boyhood" - lubię takie filmy, choć zdaję sobie sprawę, że dla tych, którzy lubią, żeby na ekranie ciągle coś się działo, może być leciutko nużący (tutaj też trzeba się rozsmakować, lecz nie w ciętych ripostach bohaterów, a w przeżyciach głównego bohatera, który zdecydowanie jest wrażliwcem, indywidualistą. Wiedz o tym, że "Boyhood" trwa prawie trzy godziny - ale moim zdaniem warto! ;-) A jeżeli chcecie po prostu wyluzować, lekko się odmóżdżyć (to też jest potrzebne), to myślę, że też "Sekstaśma" będzie ok (choć nie mogę ręczyć) ;-) Moim zdaniem najambitniejszy i najciekawszy jest "Boyhood" :-)

ocenił(a) film na 7
kama998

Widziałem 1 i 3. Obydwa godne polecenia.
Ale bardziej polecam "Magię w blasku księżyca"

ocenił(a) film na 7
kama998

Na sex taśmę zabierz dziewczynę do domu, nie do kina.

kama998

Jeśli dziewczyna nie jest kinomanką, to po diabła chcesz ją ciągnąć do kina? Jest teatr, opera, występy muzyczne, kabarety lub po prostu kawiarnia, skromny lokal z tańcami lub kolacja w domu, którą sam przygotujesz i zaserwujesz! Zaskocz dziewczynę super umiejętnościami kulinarnymi! To zadziała lepiej niż najlepszy film! Najlepszego!